Средната цена на жилищата в национален мащаб в един от

...
Средната цена на жилищата в национален мащаб в един от
Коментари Харесай

Цените на втория най-голям пазар на имоти в света ще се покачат с 8,5% до края на 2023, въпреки вдигането на лихвите

Средната цена на жилищата в народен мащаб в един от най-големите пазари на жилища в света Канада ще нарасне с 8,5% до 821 454 $ до края на годината по отношение на 757 100 $ през четвъртото тримесечие на 2022 година Това са данните от националната брокерска компания Royal LePage от изследване на пазара, през юли, представено от Financial Post. Това е доста нарастване от 4,5% нарастване, планувано от Royal LePage в изследването през април.

Прогнозата идва макар признаците, че продажбите и цените може да се охладят след последните покачвания на лихвените проценти от Bank of Canada.

„ Предишната прогноза беше преразгледана, поради огромната интензивност и повишаването на цените през първата половина на годината “, съобщи компанията.

През втората половина на 2023 година Royal LePage чака нарастването на цените да се забави или да нарасне „ нищожно “.

Според компанията продължаващият дефицит при предлагането и огромното търсене от страна значи, че натискът върху цените ще продължи да нараства.

Канадските жилищни пазари се сринаха при започване на 2023 година Продажбите обаче скочиха, съгласно данни на Канадската асоциация за недвижими парцели (CREA).

Това притегли вниманието на Bank of Canada и това беше една от мотивациите за решението й още веднъж да увеличи лихвите до 22-годишен връх от 5% на 12 юли, след изненадващо нарастване и през юни.
 Какво се случва с пазара на парцели в Съединени американски щати след 10 покачвания на лихвите
Какво се случва с един от най-големите пазари на парцели в света след 10 покачвания на лихвените проценти

Предполага се, че с повишението на лихвените проценти, цените ще падат, само че това не се случи

 Централната банка означи, че стопанската система се е показала „ по-силно от предстоящото, с по-голяма инерция в търсенето “, в това число на жилищния пазар, който „ е отбелязал прочут напредък “. 

Данните на CREA от юни демонстрират, че възобновяването на покачванията на лихвите може да излее студена душ на пазарите след спад на цените с 2,7% през юни, спрямо май.

Въпреки това цените и продажбите във Ванкувър и Калгари не престават да порастват предишния месец. Royal LePage счита, че пазарите ще се приспособяват към " по-яростнатя " Bank of Canada.

„ Въпреки решението на централната банка да стартира още веднъж да покачва лихвените проценти, доста купувачи към момента са желаят да купуват “, декларира Фил Сопер, основен изпълнителен шеф на Royal LePage. 

Освен това съгласно изследването растежът на цените на жилищата след корекцията, провокирана от повишението на лихвите предходната година, ще бъде добра вест за канадците, които са купили жилища в пика.
 Сделките на пазара на недвижими парцели в Германия в избран сегмент се сринаха с 50%
Сделките на пазара на недвижими парцели в Германия в избран сегмент се сринаха с 50%

Това е най-ниското равнище от 2017 година насам

В началото на предходната година цените скочиха до най-високото равнище от 816 637 $ съгласно CREA. След това паднаха с съвсем 30 на 100, след поредност от покачвания на лихвените проценти от Bank of Canada.

Средната цена на жилище през второто тримесечие е единствено с 5,6% под пика, доближат през първото тримесечие на годината.
 Спад на покупко-продажбите с парцели у нас през 2023-а и равномерен спад на цените чакат специалисти
Спад на покупко-продажбите с парцели у нас през 2023-а и равномерен спад на цените чакат специалисти

Ръстът на цените досега идва от това, че се търсят и купуват към този момент обзаведени имоти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР