Средната стойност на петрола сорт Brent през 2017 г. ще

...
Средната стойност на петрола сорт Brent през 2017 г. ще
Коментари Харесай

EIA повиши прогнозата си за средната цена на петрола сорт Brent до 51,97 долара

Средната стойност на петрола вид Brent през 2017 година ще е 51,07 $ за барел, се споделя в месечната прогноза на ръководството за енергийна информация към Министерство на енергетиката на Съединени американски щати (EIA). За съпоставяне прогнозата през август бе за цена от 50,71 $ за барел.

Средната цена на петрола вид Brent за 2018 година, както и преди се чака да е на равнище от 51,58 $.

От EIA обаче чакат намаляване през 2017 година на междинната цена при лекия нефт вид WTI – до 48,83 $ от 48,88 $ за барел, съгласно прогнозата от предишния месец, а за 2018 година е без смяна – на равнище от 49,58 $.

EIA резервира прогнозата си за рандеман на нефт в Съединени американски щати през 2017 година на равнище от 9,3 млн. барела дневно. Ведомството намалява и прогнозата си за рандеман през 2018 година - до 9,8 млн. барела дневно, спрямо предходното очакване от 9,9 млн. барела дневно.

Енергийният пазар на Съединени американски щати през последните седмици бе подложен на тестване и проблеми, поради урагана „ Харви “. Затрудненията за прогнозиране на динамичността на цените са свързани главно с неяснотите към това какъв брой време ще е належащо за цялостното възобновяване на активността на цялостната инфраструктура, обвързвана с добива, преработката и превозването на нефт.

Настоящата прогноза на EIA не регистрира следствията от урагана „ Ирма “, който нанесе съществени вреди в югозападната част на Флорида.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР