Средната работна заплата нарасна с 12 %. Това значи с

...
Средната работна заплата нарасна с 12 %. Това значи с
Коментари Харесай

Свърши ли ерата на ниските заплати ?

Средната работна заплата набъбна с 12 %. Това значи с към 120 лв. повече в българския джоб. Държавата заплаща 8 милиарда заплaти на година. Това съобщи Пламен Димитров от КНСБ в утринния блок на Българска национална телевизия в коментар за разликата в европейските и българските заплати.

"Промишленото произвеждане е с 14 % повече, само че там нарастване на заплати няма. В предприятията към момента не са усетили измененията и растежа. Ние произвеждаме надалеч по-евтино. Чуждестранните вложения са паднали с 25 %. Пазарът на труда освен, че няма фрагменти, само че и в случай че има те не желаят да работят за ниски заплати. От това можем да заключим, че ерата на ниските заплати свърши ", добави по тематиката Димитров.

"Имаме систематична неточност в структурата на промишлеността ни. Произвеждаме неща, които не търпят нарастване. Произвеждаме и 2 пъти по-малко от страните в Европа ", разяснява тематиката Димитър Манолов от КТ „ Подкрепа “

"Бизнесът заплаща по-малко налози от служащите ", сподели още той.

"Заради ниското възнаграждение квалифицираното население напуща. Трябва да прекъснем порочния кръг. Говорим, че приходите са ниски, само че прекалено много неща са по-достъпни в съпоставяне със Западна България. В страната ни също има вероятности. Трябва да се отстрани данъкът върху минималната работна заплата ", приключи Манолов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР