Средната продължителност на живота на гражданите на нашата страна се

...
Средната продължителност на живота на гражданите на нашата страна се
Коментари Харесай

В Русия пият по-малко и живеят по-дълго

Средната дълготрайност на живота на жителите на нашата страна се е нараснала, е декларирала здравният министър на Русия Вероника Скворцова, съобщи газета.ру.

На специфична конференция в Москва през днешния ден членката на федералното държавно управление, ръководено от Дмитрий Медведев, е показала статистически данни. "За първите осем месеца на междинната дълготрайност на живота е достигнала 73,6 години. Това е нарастване със седем месеца приблизително спрямо интервала януари-август 2018 г "., е показала още тя.

По думите на Скворцова главната причина за увеличението на продължителността на живота е понижената консумация на алкохол. Според данни на Европейското бюро на Световната здравна организация за интервала 2003-2018 година използването на спиртни питиета в Русия на глава от популацията е паднала приблизително с 43 %.

Централните и локалните управляващи са въвели строги ограничавания за продажба на водка и други градусови напитки. Така да вземем за пример през последните години на няколко пъти са били увеличени акцизите върху алкохола, въведени са били забрани за продажба на спиртни питиета през тъмната част на денонощието и други.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР