Средната нетна заплата в Сърбия е 422 евро и е

...
Средната нетна заплата в Сърбия е 422 евро и е
Коментари Харесай

Заплатите в Сърбия са на опашката на Европа

Средната чиста заплата в Сърбия е 422 евро и е измежду най-ниските освен в Европа, само че и в района, написа в. "Данас ", базирайки се на изследване на организация Демостат. Тази обстановка е отражение на неприятното икономическо положение на страната, което може да се поправи единствено с приемане на премислена тактика за стопанско развиване, се споделя в изследването, съобщи Българска телеграфна агенция.
За съпоставяне организация Демостат показва, че във Англия междинната чиста заплата е 1990 евро, във Франция 2157, в Германия 3771 евро. По-обезпокоително за Сърбия обаче е, че всички страни в района с изключение на Македония и Албания имат по-високи заплати и даже в Гърция, която е най-засегната от световната икономическа рецесия и ползва жестоки ограничения за икономии, междинната заплата е 917 евро.
Новият министър на финансите ще би трябвало наесен да направи ребаланс на бюджета, на първо място поради увеличението на пенсиите и заплатите, написа в. "Политика ". Бившият финансов министър Душан Вуйович, който "скрои " бюджета, беше срещу това нарастване, отбелязва вестникът. Както заяви президентът Александър Вучич, през последните три години от използването на защитната стратегия на Международния валутен фонд възможното нарастване на заплатите и пенсиите е било уговаряно нормално в края на годината при разискването на бюджета за идната година, само че в този момент това ще бъде направено доста по-рано посредством проверка на бюджета.
В. "Вечерне новости " написа, че бъдеща автомагистрала, която ще свързва Косово с Черна гора, ще минава директно край православния манастир Високи Дечани и ще заплаши доста този обект на международното културно завещание. Църквата се разгласи срещу този план на косовското държавно управление, изтъквайки, че зоната към манастира е предпазена. През 2014 година държавното управление в Прищина се е отказало от прокарването на автомагистралата наоколо до манастира, само че неотдавна локалните управляващи са трансформирали решението си и даже са обвинили монасите, че "минират " строителството на пътя, акцентира вестникът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР