Средната нетна заплата в Черна гора възлиза на 793 евро

...
Средната нетна заплата в Черна гора възлиза на 793 евро
Коментари Харесай

Средната нетна заплата през май в Черна гора е била 793 евро

Средната чиста заплата в Черна гора възлиза на 793 евро през май, което е с 0,9 % повече от април, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки черногорската организация МИНА.

По данни на статистическата работа междинната чиста работна заплата е нарастнала с 11,7 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година.

Средната брутна заплата възлиза на 988 евро през месеца. " Като се има поради, че спрямо април потребителските цени са се нараснали с 0,5 процентапрез май, действителните заплати в Черна гора са се нараснали с 0,4 през през този интервал “, обявиха от статистическия институт Монстат.

През май нарастват междинните чисти заплати в сферата на  хотелиерските услуги, селското, горското и рибното стопанство, администрацията и защитата, наложителното обществено обезпечаване, опазването на здравето, строителството, търговията на дребно и едро, превоза, финансовите и застрахователни услуги, образованието. От друга страна, през този интервал заплатите понижават в областта на газоснабдяването и климатизацията, добивната индустрия, недвижимите парцели и преработвателната индустрия. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР