Средната месечна температура през януари се очаква да бъде около

...
Средната месечна температура през януари се очаква да бъде около
Коментари Харесай

От минус 13 до 18 градуса през януари, вижте кога ще има сняг

Средната месечна температура през януари се чака да бъде към нормата. В Северна България и високите полета тя е сред минус 2° и 1°, по Черноморието, в Горнотракийската равнина и долината на река Струма - от 0° до 4°, а в планинските региони - сред минус 10° и минус 3°.

Това посочват от Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Най-ниските температури през януари ще бъдат сред минус 13° и минус 8°, по Черноморието - към минус 3°, а най-високите - сред 13° и 18°.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която е сред 30 и 70 л/кв.м. През януари динамичността на атмосферните процеси над Балканския полуостров ще е нараснала.

Месецът ще започне с топло и изсъхнало време, към трети януари се покачва вероятността за превалявания от дъжд, в планините - от сняг.

През втората половина от първото десетдневие има нараснала възможност за прекосяване на средиземноморски циклон и основаването на валежна конюнктура. На места преваляванията ще бъдат обилни. Температурите ще се намалят и в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг.

През множеството дни от второто десетдневие времето ще е динамично с чести превалявания - в Северна и Западна България най-вече от сняг, а в Горнотракийската равнина и по Черноморието - от дъжд, който в обособени дни ще минава в сняг. Температурите ще бъдат близки, тук-там и по-ниски от нормалните.

През третото десетдневие температурите ще бъдат близки до нормалните. По-голяма възможност за ситуации с превалявания има първоначално и средата на интервала, съобщи бТВ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР