Средната годишна приспособена заплата за служителите в ЕС е била

...
Средната годишна приспособена заплата за служителите в ЕС е била
Коментари Харесай

Чужденците, които работят в България са най-онеправданите в Европа – вижте колко взимат

Средната годишна приспособена заплата за чиновниците в Европейски Съюз е била 33 500 евро през предходната година, демонстрира нов знак за възнагражденията за чужденци, който Евростат разгласява за първи път.

 

Директивата за Синя карта планува потреблението на този знак за установяване на междинната брутна годишна заплата за всяка държава-членка на Европейски Съюз и даване на работни разрешителни на висококвалифицирани служащи.

Директивата има за цел да притегли висококвалифицирани служащи в Европейски Съюз при по-гъвкави условия за приемане, с засилени права и опция за по-лесно прекосяване към друга страна членка на Европейски Съюз за притежателите на Синя карта на Европейски Съюз.

Индикаторът се основава на композиция от данни за национални сметки и изследване на работната мощ (LFS). Той се поправя посредством изложение на заплати на ненапълно работно време като еквиваленти на цялостен работен ден.

Сред държавите-членки на Европейски Съюз най-високата междинна годишна поправена заплата на цялостен работен ден през 2021 година е записана в Люксембург (72 200 евро), последвана от Дания (63 300 евро) и Ирландия (50 евро 300).

Междувременно най-ниските стойности на знака са записани в България (10 300 евро), Унгария (12 600 евро) и Румъния (13 000 евро).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР