Средиземноморски боклук продължава да зарива страната ни. Боклуци от испания

...
Средиземноморски боклук продължава да зарива страната ни. Боклуци от испания
Коментари Харесай

Испански боклук в българска река. Нерегламентирано сметище край р. Чая

Средиземноморски отпадък продължава да зарива страната ни. Боклуци от испания бяха открити в коритото на р. Чая. Нерегламентираното бунище се намира в региона на бившето дружество “Мостстрой ” край село Катуница.
Установено е замърсяване на дигата и коритото на река Чая с боклуци със разбъркан темперамент. При направения обход е открито и замърсяване в землището на Община Родопи със обилни размери.

Проверката е направена след сигнал на поданици за нерегламентираното бунище и на място са открити десетки чували с пластмасови отрязъци, гумени, железни и битови боклуци. Към някои от торбите са открити прикрепени бланки за тежина от 1.3 кг, типа на боклука и с адресант Испания, оповестяват от Българска национална телевизия.

В инспекцията са се присъединили и представители на Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион " и Икономическа полиция. На място е открито замърсяването на дигата и коритото на река Чая с боклуци със разбъркан темперамент. При направения обход също така е открито и замърсяване в землището на община Родопи със обилни размери.

На притежателите на нечистите терени ще бъдат връчени наставления за разчистване и ще се подхващат съответните административни ограничения против тях поради това, че са позволили замърсяването на терена.

Кметът на общината Димитър Здравков добави, че с този проблем е бил осведомен на място и някогашният министър на Министерство на околната среда и водите Нено Димов, което е останало без следствие.

Самият Димов е и лицето, подведено под отговорност за водната рецесия в Перник. Бившият екоминистър беше упрекнат за занемареност поради проблемите с бент. “Студена”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР