Средец. Кандидатът за член на Европейския парламент Николай Диков присъства

...
Средец. Кандидатът за член на Европейския парламент Николай Диков присъства
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Николай Диков, кандидат за евродепутат от листата на ГЕРБ: Християнските ценности са тези, които ни водят по правилния път

Средец. Кандидатът за член на Европейския парламент Николай Диков участва на откриването и освещаването на православен параклис в село Средец, община Опан, което беше осъществено от свещеници от Старозагорската епархия, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . На празника участваха също и кметът на Общината Генчо Колев, заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, депутатът от ГЕРБ Радостин Танев и десетки поданици на селото.
Параклисът носи името на Свети Георги и се открива директно преди огромния християнски празник, отдаден на светеца. Параклисът е построен по самодейност на локалната общественост с финансиране от Общината. Издигнат е извънредно бързо, а също и на ниска цена, поради употребяваното съвременно градивно решение за постройката.
„ Радвам се, че през днешния ден бях поканен и имах опцията да участвам на новооткрития християнски дом в село Средец. Поздравявам кметската администрация за това, че извърши едно предпочитание на жителите на Община Опан – сподели Николай Диков след края на църковната работа и приключването на празника. – Аз знам, че хората са сложили казуса с неналичието на православен храм или параклис в селото от доста години. В очите на всички присъстващи през днешния ден видях, че вярата е това, което сплотява хората и ни дава вяра. Християнските полезности са тези, които ни водят по верния път " – съобщи Николай Диков.
Кандидатът за народен представител от ГЕРБ беседва с хората от селото и съобщи, че проблемите на дребните общности могат сполучливо да бъдат решавани в случай че има ясна стратегия и политическа воля за това. Николай Диков, който е общински консултант и ръководител на Постоянната комисия по спорт и юношески действия в Общинския съвет на Стара Загора, посети и футболен шампионат, който се организира в село Средец.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР