Средата за иновации в България има нужда от много сериозно

...
Средата за иновации в България има нужда от много сериозно
Коментари Харесай

Българска софтуерна компания с награда за иновативно предприятие на годината

Средата за нововъведения в България има потребност от доста съществено развиване, съгласно изпълнителния шеф на Онтотекст Атанас Киряков

Българската компания за семантичен програмен продукт Онтотекст АД беше отличена с премията за " Иновативно дружество на годината " в категория " Пазарно Лидерство ” на Тринадесетия Национален Иновационен конгрес " България в световните софтуерни вериги ". Събитието се организира на 15 декември, а наградата беше връчен на изпълнителния шеф на Онтотекст Атанас Киряков персонално от президента на България Румен Радев.

В рамките на форума Атанас Киряков изрази своята позиция за ролята на българските компании в световните софтуерни вериги. " Чудесно е, че се развива предприемаческа и стартъп екосистема. Това дава опция на доста хора да развият нови хрумвания и да ги трансфорат в работещи бизнеси - показа той. - Българският бизнес има своето място в световните софтуерни вериги. Не един и два са образците за български компании, които оферират новаторски технологии с висока добавена стойност. За страдание доста от работата на тази софтуерна промишленост не е в частта по веригата, която носи най-висока добавена стойност. Средата за нововъведения в България има потребност от доста съществено развиване. Правителството и бизнесът би трябвало да създадат промени в средата в този момент, тъй че след пет години да имаме повече български компании, които оферират личен артикул или услуга с висока добавена стойност. "

Националният иновационен конгрес е годишно събитие, което сплотява напъните на всички заинтригувани страни за възстановяване на иновационната среда в страната. Форумът е най-представителната национална иновационна платформа за съдействие сред компаниите и научните среди, в това число сред български и задгранични организации. Той е ориентиран към стимулиране на националната стопанска система и повишение на конкурентоспособността на българските компании посредством внедряване на нови технологии, произвеждане на нови произведения и артикули, както и коопериране с европейски сътрудници. Събитието показва и националния отчет Иновации.бг, който годишно изготвя оценка на иновационния капацитет на българската стопанска система и позицията й в Европа.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР