Средата на юли биха могли да се проведат едни предсрочни

...
Средата на юли биха могли да се проведат едни предсрочни
Коментари Харесай

Проф. Киров: Ротационен избор на председател на НС е неконституционен, възможни са избори през юли

Средата на юли биха могли да се проведат едни предварителни парламентарни избори, коства ми се, че президентът по тази причина и забърза процедурата по привикване на Народно събрание, най-вероятно ще го направи и за тази за сформирането на държавно управление. Това сподели проф. Пламен Киров, учител по конституционно право, в ефира на Нова нюз. 
Прочетете още
" Непонятно е за мен и за хората в сферата за какво се търси ексцентрично решение в общоприета обстановка. Решение за ротационен избор на ръководител и авансово установяване на мандата му, е конституционно неприемливо. Когато се избира подобен, обикновено е да е за целия период на Народното събрание ", съобщи професорът. 

По думите му ръководителят на Народно събрание назначава администрацията. " Ако през два месеца има нови ръководители, които организират кадрова политика, ще настъпи безпорядък в Народното събрание. Ако ГЕРБ и Политическа партия реализиран джентълменско съглашение, че този ръководител, който изберат в този момент, ще подаде оставка след 2 месеца, с цел да бъде определен идващ, това никой не може да го предотврати. Ако обаче този човек откаже да си подаде оставката, какво ще стане? ", попита реторично той.

Според него би могло да се опита да се направи съдружно държавно управление. " Дори да се случи, това ще продължи до локалните избори, тъй като съдружните сътрудници ще сблъскат ползите си - всеки ще желае да се намести в локалната власт ", разяснява Киров.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР