Средата на сигурност в регионален и световен аспект продължава да

...
Средата на сигурност в регионален и световен аспект продължава да
Коментари Харесай

Директорът на „Военното разузнаване“ разкри какви са опасностите заради конфликта в Израел - Хамас

Средата на сигурност в районен и международен аспект продължава да е комплицирана, заредена с доста висок спешен капацитет. Това сподели шефът на Служба „ Военно разузнаване “, бригаден военачалник Венелин Венев, съобщават от пресцентъра на Служба „ Военно разузнаване “.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 287
На 10 октомври се организира годишната конференция на шефовете на разследващи служби от Югоизточна Европа. Срещата беше проведена от Служба „ Военно разузнаване “, взаимно със Съвета за районно съдействие (Regional Cooperation Council).

Основната тематика на форума беше „ Външни закани за сигурността в Югоизточна Европа “.

Международните механизми за адресиране на провокациите в региона на сигурността би трябвало да сработват дейно, с цел да не се позволява неустойчиво ръководство на рисковете, което да докара до развиването им в закани, добави Венелин Венев.

„ Те постоянно имат несъразмерен и хибриден темперамент, което значително може да затрудни планирането и използването на съответни ограничения. Ние, като ръководители на разследващи служби, сме длъжни да дадем отговор и изпреварваща информация на доста и комплицирани въпроси, касаещи ситуацията в спешните и конфликтните региони “, съобщи още бригаден военачалник Венев.

По време на срещата беше разисквана усложнената конюнктура в района, вследствие на нападателните дейности на Русия, като в същото време беше регистрирана значимостта на разследващо обезпечаване с надеждна информация на висшите държавни и военни органи за взимане на своевременни и точни решения.

В хода на полемиките бяха маркирани основната роля на Черно море и опциите за развиване на съдействието.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР