Сред всички потребители в Европа, българските са най-склонни да купуват

...
Сред всички потребители в Европа, българските са най-склонни да купуват
Коментари Харесай

Проучване: Българите са най-склонни да купуват фалшификати в целия ЕС

Сред всички консуматори в Европа, българските са най-склонни да купуват подправени артикули (24% у нас по отношение на 13 на 100 в ЕС). Това сочи тазгодишното проучване на Службата на Европейския съюз за интелектуалната благосъстоятелност, представено от.Според него половината от младите европейци биха закупили подправени артикули. Всеки осми респондент признава, че в последната година умишлено е купувал подправени артикули като облекла обувки, чанти, парфюми и така нататък

Но се следи и друга наклонност – 39% от европейците не могат да преценяват дали стоката, която са купили е подправена, или не. Един от изводите на проучването обаче е, че до момента в който европейците стават все по-предпазливи към фалшификатите и противозаконното наличие, то цената остава решителен фактор, защото тази на фалшификатите е по-приемлива за младите консуматори.

В проучването не са заложени съответни въпроси за аргументите за пазаруване на имитации, само че е наранена тематиката по кое време е задоволително това да се случва. Освен цената, от Службата на Европейски Съюз за интелектуална благосъстоятелност извеждат като фактор и дали съответния артикул е наличен в дадена страна.

Възрастта също играе роля. Младите хора (между 15 и 24 години) са най-склонни да купят имитации.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР