Сред тях има професори, доценти, студенти. Освен, че всички те

...
Сред тях има професори, доценти, студенти. Освен, че всички те
Коментари Харесай

Медици показаха свои произведения в арт изложба в Пловдив

Сред тях има професори, доценти, студенти. Освен, че всички те имат директна връзка с медицината, свързва ги и нещо напълно различно- изкуството. Изложба на Арт ателието, основано преди две години в Медицинския университет Пловдив сподели през днешния ден, че измежду медиците, с изключение на музиканти, има и доста художници.

Трима експерти - художниците Матей Матеев, Румен Нечев и Милена Китипова управляват групите, в които се усвояват съществени техники в живопис, графика и приложни изкуства. Изложбата бе открита през днешния ден при нужните ограничения за сигурност, куратор на изложбата е Вихра Григорова.

Часовете, отделени за това обичано бягство от действителността, толкоз по-тежка за медиците в днешните условия, не са просто развлечение, споделя проф. Виктория Сарафян, сама тя създател на няколко картини и участник в Арт ателието. Като сериозен доктор, проф. Сарафян изброява всички изгоди, които има организмът в битката със напрежението тогава, когато вниманието бъде отклонено към белия лист и боите. Както е в тази ситуация, само че същият резултат имат и други типове изкуство. В управлението на Медицински университет Пловдив зрее концепцията за магистратура за арт терапия, само че е още рано да се приказва.



Ако бъде основана в съюз с Академията за музикално и танцово изкуство, то сигурно ще има задоволително работа за тези фрагменти и в този момент, когато ни коси следващата вълна на вируса, и в постковидния интервал, който за доста специалисти ще бъде белязан с депресивни положения. Изложбата на медиците- художници е експонирана във фоайето на Аудиторния комплекс на Медицинския университет в Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР