Сред тях е и Майкъл Флин, помощник по националната сигурност

...
Сред тях е и Майкъл Флин, помощник по националната сигурност
Коментари Харесай

Още 6 призовки за хора на Тръмп във връзка с щурма на Капитолия от 6 януари

Сред тях е и Майкъл Флин, асистент по националната сигурност на някогашния президент на Съединени американски щати. Припомняме, че при започване на декември предходната година съд публично приключи наказателното дело на Майкъл Флин, с което завърши измъчено тригодишно произвеждане. Експрезидентът Тръмп публично помилва Майкъл Флин за Деня на благодарността. През 2017 година Майкъл Флин се призна за отговорен, че е излъгал ФБР по време на следствието дали е имало съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година Оттогава той се опитваше да отдръпна показанията си с претекста, че прокурорите са му нарушили правата и са го подмамили да направи признания.

Показанията са планувани за последната седмица на ноември доникъде на декември.

Бившият консултант на предизборната акция на експрезидента Стив Банън към този момент отхвърли да даде показания. Камарата на представителите в петък гласоподава 229-202, като девет републиканци гласоподаваха дружно с демократите, с цел да упрекна Банън в пренебрежение към Конгреса. Министерството на правораздаването дефинира дали той би трябвало да бъде изправен пред правосъдно гонене.

Всяко лице, което е упрекнато в пренебрежение към Конгреса, може да бъде осъдено да заплати санкция и да получи сред един и 12 месеца отнемане от независимост. Но действително това рядко се случва, защото може да отнеме години, а историческите каузи за пренебрежение към съда бяха изключени от обжалвания и оправдателни присъди.

Банън отхвърли да даде показания, до момента в който съдът не се произнесе по иск на Тръмп.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР