Сред шестте бойни кораба е разрушител с управляеми ракети, фрегата

...
Сред шестте бойни кораба е разрушител с управляеми ракети, фрегата
Коментари Харесай

Разрушител с управляеми ракети, фрегата и кораб за доставки: Кита...

Сред шестте бойни кораба е унищожител с управляеми ракети, фрегата и транспортен съд за доставки. Плавателните съдове неотдавна везаха присъединяване в взаимно военно обучение с Оман, заяви The Times of India.

 

Разположението на военни кораби наоколо до спора идва в миг, когато Съединени американски щати изпратиха свои кораби и самолети по-близо до Израел. Сред тях бе и най-модерният самолетоносач „ Джералд Форд “, както и щурмови самолети A-10 и F-15, дружно с най-новите муниции.

 

Съединените щати също са започнаха стъпки за увеличение на ескадрилите F-35, F-15, F-16 и A-10 на американските военновъздушни сили в района. Няколко дни по-късно Съединените щати изпратиха още един самолетоносач в Източното Средиземноморие на Израел.

 

Освен това три военни кораба на морската пехота се придвижват към района. Американските сили за специфични интервенции работят с израелската войска в планирането и разузнаването.

 

Към вторник пет колета американски оръжия и съоръжение са пристигнали в Израел.

 

Министърът на защитата Лойд Остин подреди към 2000 американски бойци да бъдат готови, в случай че е належащо през идващите дни и седмици, с цел да бъдта изпратени в Израел. Говорителят на Пентагона Сабрина Синг сподели пред кореспонденти във вторник, че единиците към момента не са разпознати. Тя сподели, че войските ще могат да реагират бързо, изключително за обезпечаване на разузнаване и наблюдаване, превоз и здравна помощ.

Иначе на 19 октомври китайският президент Си Дзинпин повтори отдавнашното мнение на Пекин, че поддържа основаването на суверенна страна Палестина. Това е „ главният излаз “ от войната, оповестиха държавните медии.

 

Войната избухна на 7 октомври, часове откакто бойци на палестинската въоръжена формация „ Хамас “ нападнаха места в Южен Израел и изстреляха ракети. Атаките на „ Хамас “, съгласно данни на израелското държавно управление, са лишили живота на над 1400 души, в това число бойци и цивилни. Атаката, както твърди управлението на „ Хамас “, е възмездие за „ убийството на цивилни “ в Йерусалим и останалата част от Западния бряг през последните месеци и нападенията, осъществени от израелските сили в джамията Ал-Акса – третото най-свещено място в исляма.

 

От 8 октомври Израел прекрати доставките на храна, вода и гориво на обсадената Ивица Газа, която има население от 2,2 милиона души. През последните две седмици в страната започнаха серия от бомбени атентати, които съгласно Министерството на здравеопазването в Газа са умъртвили над 4300 души, в това число повече от 1400 деца.

 

Камионите с филантропична помощ, които бяха блокирани на граничния пункт с Египет – „ Рафах “, влязоха в Ивицата Газа на 21 октомври. Това се случи след дни на дипломатически разногласия по отношение на изискванията за снабдяване на помощта. „ Рафах “ е главният маршрут за влизане и излизане от Ивицата Газа, който не се управлява от Израел.

 

„ Основен приоритет в този момент е прекратяването на огъня допустимо най-скоро, с цел да се избегне разширението на спора или даже излизането му от надзор и причиняването на сериозна филантропична рецесия “, сподели Дзинпин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР