Сред републиканците, които контролират Камарата на представителите на САЩ, има

...
Сред републиканците, които контролират Камарата на представителите на САЩ, има
Коментари Харесай

Има консенсус между републиканците за разделяне на помощта за Украйна и Израел

Сред републиканците, които управляват Камарата на представителите на Съединени американски щати, има консенсус, че настояванията за финансиране на Украйна и Израел би трябвало да се преглеждат поотделно, съобщи новоизбраният ръководител на Камарата Майк Джонсън на 26 октомври, заяви „ Киев Индипендънт “.


Съобщава се, че този ход може да попречи на напъните на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да обезпечи американската поддръжка за двамата съдружници на фона на възходящата съпротива против помощта за Киев в Републиканската партия. Белият дом сплоти военната помощ за Украйна и Израел в в допълнение искане за 160 милиарда $, отправено към Конгреса на 20 октомври.

В първото си изявление след назначението си Джонсън съобщи, че Съединени американски щати няма да изоставят Украйна, само че че утвърждението на Камарата на представителите за по-нататъшна помощ за Киев ще изисква повече отчетност за към този момент изразходваните средства.

" Не можем да позволим на Владимир Путин да надделее в Украйна, тъй като нямам доверие, че той ще спре дотук. Той евентуално ще насърчи и ще даде опция на Китай може би да предприеме стъпки към Тайван ", съобщи ръководителят на Камарата пред Fox News.

" Но ние желаеме да знаем каква е задачата там, каква е крайната игра в Украйна. Белият дом не е дал това ", сподели Джонсън.

На 20 октомври администрацията на Байдън изиска от Конгреса да утвърди помощ в размер на 61,4 милиарда $ за Украйна и 14,3 милиарда $ за Израел. Джонсън съобщи, че републиканците от Камарата на представителите ще предложат малко по-голям пакет на стойност 14,5 милиарда $ за Израел, замесен в продължаващата война с Газа.

Един от най-верните поддръжници на някогашния президент Доналд Тръмп в Конгреса, Майк Джонсън е критик на даването на помощ на Украйна. През май 2022 година републиканецът гласоподава срещу пакет от помощи за Киев в размер на 40 милиарда $, заявявайки, че вниманието му е ориентирано към решение на вътрешните провокации, свързани с достъпността на бюджета./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР