Сред приоритетите на Министерството на туризма, е да развие и

...
Сред приоритетите на Министерството на туризма, е да развие и
Коментари Харесай

Николова: Сред приоритетите ни е да развием и надградим двустранното сътрудничество в областта на туризма със Саудитска Арабия

Сред целите на Министерството на туризма, е да развие и надгради двустранното съдействие в региона на туризма със Саудитска Арабия както на институционално, по този начин и на бизнес равнище. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма по време на срещата си с посланика на Кралство Саудитска Арабия Н. Пр. Месфер Абдулрахман Алгхасеб.

Министър Николова разяснява, че Саудитска Арабия е извънредно значим и мечтан сътрудник за България, защото географските дадености и геополитическата среда разрешават да се работи по общи планове в редица основни сфери – туризъм, сигурност, енергетика, търговия, продоволствена сигурност, превоз, обучение и просвета. Планираме да изградим ползотворно съдействие с новосъздаденото през тази година Министерството на туризма на Кралство Саудитска Арабия, добави още тя.

Вицепремиерът показа пред посланика, че ще предложи България да бъде хазаин на двустранен профилиран туристически бизнес конгрес с присъединяване на саудитски туристически компании в най-голямото интернационално туристическо ревю в България – Ваканция и СПА.

По време на диалога министър Николова увери Н. Пр. Месфер Абдулрахман Алгхасеб, че местата за настаняване, хранене и забавление у нас съблюдават всички противоепидемични ограничения, наложени и следени от Министерството на туризма и локалните здравни управляващи.

Посланикът поздрави вицепремиера Николова за новия пост и добави, че връзките сред двете страни вървят към подсилване. Една от аргументите е визитата на министър-председателя Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Кралство Саудитска Арабия през 2017 година, посочи той. По думите му нашата страна има извънредно огромен капацитет за туризъм и Саудитска Арабия желае да почерпи от опита, който имаме в този бранш.

Н. Пр. Месфер Абдулрахман Алгхасеб обясни, че към момента туризмът не е доста развъртян в Саудитска Арабия, само че желаеме да стане съществена част от стопанската система на страната и да способства повече за Брутният вътрешен продукт. Това е една от главните точки в нашата визия отсега нататък, заключи той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР