Сред причините за днешната ситуация той открои: „Абсолютно замразеният мирен

...
Сред причините за днешната ситуация той открои: „Абсолютно замразеният мирен
Коментари Харесай

Николай Младенов: Войната е на три фронта

Сред аргументите за днешната обстановка той открои: „ Абсолютно замразеният кротичък развой, безспорното лишаване на всяка вяра у хората, че посредством мир и договаряния може да се реши спорът по метод, който да е взаимоизгоден и за двете страни. Това е действителността, с която спорът живее от доста години. Хората губят вяра и се радикализират и от двете страни. “ Без смислени договаряния, които да разрешат на водачите и от двете страни да убедят популацията, че мир е вероятен, спиралата на радикализацията ще се ускорява, разяснява Николай Младенов.

Близкоизточният кротичък развой във типа, в който интернационалната общественост го познаваше до момента, е мъртъв от дълго време, безапелационен е Младенов.

Вътрешнополитическият спор в Израел от дълго време не признава формулата „ мир против земя “, изясни още той и добави като усложняващ фактор това, че Газа и Западният бряг са под контрола на две напълно разнообразни групировки.

Относно обстановката в линията Газа Николай Младенов съобщи още, че огромна част от съществуването на естествения живот там се дължи на донорите, които „ на изкуствено дишане поддържат стопанската система на линията Газа, и на това, което Египет прави – това е кислородната линия на Газа сега “.

Ако това, което виждаме сега, продължи още една седмица или 10 дни, следствията ще бъдат доста тежки, а разрушителна война ще направи Газа неуправляема, което към този момент няма да е единствено проблем на Израел, счита Николай Младенов.

Ключова роля в деескалацията на напрежението може да играе Египет, означи той.

„ Всички опити в предишното са посочили, че натиснати извън, страните не стигат до съглашение, което могат да изпълнят сполучливо в нескончаем интервал от време. “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР