Сред причините се изтъква връщането на Huawei като конкурентПродажбите на

...
Сред причините се изтъква връщането на Huawei като конкурентПродажбите на
Коментари Харесай

Преди премиерата на iPhone 15: Анализатори очакват спад в продажбите на Apple

Сред аргументите се акцентира връщането на Huawei като съперник

Продажбите на iPhone може да намалеят тази година, предвиждат анализатори
(снимка: CC0 Public Domain)

Едно от най-очакваните събития този месец е премиерата на новия iPhone, която е планувана от Apple във вторник, 12 септември. Анализаторите на пазара към този момент излизат със своите прогнози за това на какви продажби на iPhone 15 може да разчита производителят от Купертино.

TrendForce чака Apple да създаде общо към 80 милиона броя от модела iPhone 15, с което ще надвиши размера на iPhone 14 с 6%. Но би трябвало да се регистрира фактът, че в началото доставките на iPhone 14 Pro бяха лимитирани – някои консуматори получиха поръчаните устройства едвам при започване на 2023 година

Анализаторите чакат също да продължи наклонността, при която най-модерните модели iPhone са най-търсени. Според прогнозата, iPhone 15 Pro Max ще заеме 40% от продажбите на нови телефони на Apple през 2023 година
още по темата
Apple приготвя общо четири модела за тази есен: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Експертите от TrendForce считат, че делът на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще доближи 60% от общите продажби на линията iPhone 15.

До края на тази година продажбите на смарт телефони с марката на Apple може да намалеят с 5%, до 220-225 милиона броя, сочи още прогнозата. Причината за това е общото намаляване на търсенето на мобилни устройства и връщането на Huawei като пълностоен съперник, откакто китайският снабдител съумя да преодолее отрицателните последствия от американските наказания.

В допълнение, скорошната възбрана за потребление на iPhone от китайски чиновници може да има негативно влияние върху представянето на Apple. Американската корпорация счита Китай за своя максимален отвъдокеански пазар и световна индустриална база. Според Уолстрийт Джърнъл, Apple е водач в сегмента на премиум телефоните в страната и получава 19% от общите си доходи от продажби на китайския пазар.

Според анализаторите, iPhone 15 Pro ще остане на цена от $999, до момента в който iPhone 15 Pro Max ще нарастне със $100 и ще коства $1199. Въпреки смяната в цената, TrendForce допуска, че оптималният потенциал за предпазване ще бъде 1 TB, което опонира на предходни клюки за новата настройка на iPhone 15 Pro с 2 TB.

Освен това TrendForce отбелязва, че моделите iPhone 15 Pro ще се оферират с 8 GB RAM, спрямо 6 GB в iPhone 14 Pro. Анализаторите изясняват нарастването на цената с обстоятелството, че iPhone 15 Pro Max ще има титаниев корпус и перископна камера.

Междувременно Блумбърг заяви, че iPhone 15 и 15 Plus ще бъдат общоприети базови модели с алуминиева рамка. Флагманските iPhone 15 Pro и 15 Pro Max ще имат рамка, направена от исполин. Според организацията, Apple няма да пусне смарт телефон, наименуван iPhone 15 Ultra.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР