Сред предложенията му е и премахването на зеления сертификат за

...
Сред предложенията му е и премахването на зеления сертификат за
Коментари Харесай

Отпадането на епидемичната обстановка в края на месеца крие рискове, предупреди Кунчев

Сред предложенията му е и премахването на зеления документ за влизане в страната за свободно придвижване на хората и по-добър туристически сезон.

„ Предложението на специалистите и по-скоро моето персонално беше тя да бъде удължена до 15 май с оглед не толкоз на някаква тежка обстановка. Напротив - към този момент наклонността за спад, популярност Богу, продължава, а по-скоро предвид на някои данни от няколко западно-европейски страни, където спадът спря и даже стартира по-съществено повишаване на броя на случаите “, съобщи Кунчев.

Според проф. Радка Аргирова отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура би довело до премахването на безплатните проби за COVID-19, което пък би се отразило върху отчитането на заболелите.

„ Когато се вдигне епидемиологичната конюнктура се получават редица рестрикции, които до момента не бяха налице. Например – ще се закупуват проби на доста по-висока цена. Освен това, редица хора можеха да се изследват гратис, да вземем за пример от РЗИ идват хора с рекомендация за гратис проучване. Това към този момент се възнамерява да не става. Аз персонално съм доста срещу това “, разяснява тя.

Припомняме, че през вчерашния ден четворната коалиция внесе в Народното събрание предложение за промени в Закона за здравето, които ще създадат допустима. Това ще се случи 2 години, откакто тя бе въведена поради COVID-19. Действащата сега изключителна епидемиологична конюнктура е в действие до 31 март, тъй че измененията би трябвало да се одобряват преди края на месеца. До този миг изключителната епидемиологична конюнктура бе удължавана няколко пъти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР