Сред предложенията е общото събрание на етажната собственост да се

...
Сред предложенията е общото събрание на етажната собственост да се
Коментари Харесай

Онлайн сбирки на етажната собственост влязоха в два законопроекта, приети на първо четене в НС

Сред предложенията е общото заседание на етажната благосъстоятелност да се организира онлайн или неприсъствено от притежателя.

 

Въпреки че двата законопроекта получиха утвърждение на 1 четене, депутатите изрекоха доста запаси и обявиха предпочитание за смяна на текстовете за второто четене.

 

Председателят на правната комисия Стою Стоев от ПП-ДБ означи, че е притеснително, че се отстранява долната граница за кворума при взимане на решения от етажната благосъстоятелност и опцията да се назначават домоуправители.

 

“За мен процедурата, която са планували в министерството - за назначение на служебни домоуправители и това, че вкарваме кмета на общината или на региона да се занимава с етажната благосъстоятелност, съгласно мен, по никакъв метод това не е работещо ”.

 

Цветан Цветанов от “Възраждане ” подлага на критика и основаването на контролни препоръки.

“Какъв надзорен съвет ще се сътвори, примерно, в блок с 4 или с 6 жилището? Има ли потребност от това нещо? ”.

 

Андрей Чорбанов от “Има подобен народ ” даде за образец още нерешими проблеми:

“Все повече се появяват необикновен вид етажна благосъстоятелност, при които 100% от жилищата са благосъстоятелност на един човек. А жилищата в централните градски елементи, където в кооперациите повече от половината от жилищата са в действителност наети от компании и на процедура извънредно мъчно се доближава изискуемият кворум, който се предлага, с цел да се вземе каквото и да е решение? ”.

 

Идеята общото заседание на етажната благосъстоятелност за разполагането на зарядна точка за електрически автомобили да става с болшинство също провокира реакция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР