Сред подправките, които присъстват на масата ни всеки ден, е

...
Сред подправките, които присъстват на масата ни всеки ден, е
Коментари Харесай

Етеричното масло от черен пипер има цели 10 ПОЛЗИ за здравето

Сред подправките, които участват на масата ни всеки ден, е черният пипер. С него овкусяваме съвсем всяко ядене. Знаете ли обаче, че има и етерично масло от черен пипер, носещо своите изгоди за здравето. И те по никакъв начин не са малко!

Намалява холестерола – етеричното масло от черен пипер въздейства позитивно върху неприятния холестерол, намалявайки равнищата му, както и тези на триглицеридите в кръвта. Така рискът от сърдечен проблем е редуциран до най-малко.
Облекчава болежка – когато се нанесе върху болно място, то затопля и потиска болката. Това масло понижава възпаленията. Може да помогне при мускулно разпъване, след подготовка, артрит и ревматизъм.
Лимон, черен пипер и сол – по какъв начин тези 3 съставки могат да успокоят болното гърло?
Всеки от нас познава от близко неприятния дискомфорт, съпроводен с болежка, когато става въпрос за възпалено гърло. Това чувство може даже...

Има антивирусно деяние – маслото от черен пипер въздейства удобно върху имунната система, повишавайки нейната отбрана. Потиска деленето на вирусните частици, стопирайки разпространяването им. Освен това предизвиква действието на потребните бактерии в чревната флора, което въздейства добре върху целия организъм.

Подобрява храносмилането – маслото от черен пипер може да се приема при положения като диария, запек, отичане и газове, както и различен стомашен дискомфорт. Намалява коремната болежка, облекчава синдрома на раздразнените вътрешности и работи добре върху храносмилателната система.

Насърчава апетита – в случай че сте изгубили апетита си, може да го върнете с масло от черен пипер. Ако сте с нараснал вкус, не приемайте маслото.

Понижава тревогата – етеричното масло от черен пипер има способността да въздейства позитивно върху безпокойството. То понижава желанието за посегателство към цигари, алкохол и дрога, защото успокоява нервните центрове, отговарящи за депресивните положение и зависимостите.
Куркума и черен пипер - здравословната магическа композиция!
Подправките са част от кухнята ни. Често ние ги комбинираме, с цел да подправим ястията си и да ги създадем още по-вкусни. Ако имате курку...

Може да консервира храни – пречиства микроорганизмите и може да удължи периода на валидност на храните.

Намалява кръвното налягане – в случай че имате високо кръвно, обърнете се към маслото от черен пипер. То работи стимулиращо на кръвообращението и уголемява кръвоносните съдове. Когато се понижи кръвното налягане, се намалява и рискът от сърдечни проблеми.

Пречиства тялото – маслото от черен пипер е мощно средство за детоксикация на организма. Може елементарно да усвои другите медикаменти, добавки и храни. Това се случва с помощта на веществото пиперин в състава му. Именно то е отговорно за пречистването на черния дроб, контролиране на кръвното налягане и възстановяване на усвояването на глюкозата,

Има противораково свойство – изследване е потвърдило, че маслото от черен пипер намалява риска от рак с помощта на антиоксидантните си свойства, които демонстрират и противовъзпалително деяние. Веществата в него потискат образуването на тумори и лимитират деленето на ракови кафези.
Виждате какъв брой е потребно маслото от черен пипер – толкоз, че да си имате едно постоянно на разположение. Не подценявайте качествата на този естествен лек.
Истина ли е, че черният пипер може да ни откаже от ЦИГАРИТЕ
Черният пипер е една от главните подправки в кулинарията. Той обаче може да се употребява и с доста други цели, а освен за овкусяване...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР