Сред починалите ваксинирани хора има такива, които са се сдобили

...
Сред починалите ваксинирани хора има такива, които са се сдобили
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Сред починалите имунизирани има доста, които не са си поставили ваксина наистина |

Сред умрелите имунизирани хора има такива, които са се сдобили по някакъв метод с нужния им документ, а въобще не са имунизирани. Срещат се и такива, които откакто се имунизират с двете дози, не съблюдават каквито и да били ограничения за обществена отдалеченост и стерилизация и попадат в контакт със инфектирани. Ако имат и съпътстващо заболяване, може да се стигне до съдбовен край. 

Това съобщи имунологът проф. Радка Аргирова по Българска национална телевизия. Хората, които се имунизират, е добре да взимат витамин Д, с цел да подсилят имунитета си. Има си тест за установяване на количеството на витамин Д, в случай че е под долната граница, би трябвало да се приема, сподели още проф. Аргирова. При Делта разновидността задухът стартира доста бързо, в случай че не се вземат ограничения, добави тя. 

Досега трябваше най-малко 50% от популацията ни да е имунизирано с две дози. Ваксините към този момент оказват помощ, ефикасни са при всички съществуващи разновидности на ковид. 

 Има избледняване на имунитета. Кривата на повишаване и намаляване на антителата е напълно естествена. Има такава крива. Антителата спадат, само че това не значи, че няма имунитет, обяни тя. Има паметни кафези, когато се появи ковид, те след 1-2 дни стартират да образуват антитела. При тези, които не са се срещали с вируса, са нужни от 7 до 10 дни, а през това време всичко може да се случи, изясни имунологът. 

Тя добави, че е направила информация в болница " Токуда ". За един ден от 40 души, минали през незабавното поделение с недоволства, вероятни при COVID-19, единствено един е имунизиран. Това е стара жена, без тежки недоволства, пусната е за лекуване у дома, изясни проф. Аргирова. 

" Ваксините оказват помощ, безусловно оказват помощ, към този момент при всичките разновидности на ковид са ефикасни. Това е истината ", безапелационна беше тя.

И обясни, че третата доза е целесъобразна преди всичко за възрастните хора над 65 години, тъй като при тях се следи избледняване на имунитета - доста по-бавно се образуват антитела след имунизация и е по-дълъг интервалът, до момента в който те се образуват.

Втората група, които е добре да си слагат трета доза съгласно нея, са трансплантирани, онкоболни на лекуване, хора с автоимунни тежки болести и др.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР