Сред първите приоритети, които трябва да бъдат свършени, е да

...
Сред първите приоритети, които трябва да бъдат свършени, е да
Коментари Харесай

Новият шеф на НЗОК: Няма да се стигне до изчезването на лекарства

Сред първите цели, които би трябвало да бъдат свършени, е да се разпратят инструкции до районните здравноосигурителни каси и и да се ревизира сигурността на осведомителните системи на Здравната каса. Това показа в студиото на Още от деня по Българска национална телевизия новият шеф на НЗОК проф. Петко Салчев.
,,Ще се опитаме да организираме всички ограничения за финансирането на лечебни заведения, с цел да не останат такива, които са недофинансирани``, уточни проф. Салчев По думите постоянно има запаси в Касата.

,,Като обща сума не мога да кажа, само че запасът е към 90 милиона лв., който е заделен. Смятам, че тези средства са задоволително. Отделно от това страната има и още заделени средства, с които да бъде подкрепена като цяло здравната система у нас``, изясни той.

Управителят на НЗОК разкри, че към уеб страницата на НЗОК към този момент има телефонен номер, на който може да се обади всеки, на който не му е било предоставено съответно лекарско обслужване и желае да подаде сигнал.

,,Когато една елементарна маска се предлага на по-висока цена от пазарната, в този случай имаме далавера. По отношение на медикаментите желая да заявя, че популацията няма потребност да се тормози от изгубването на лекарствени продукти``, сподели още проф. Салчев.

Едно от нещата, които новият шеф на Здравната каса даде обещание да промени е пациентите, които са най-масово лекувани, да не доплащат толкоз доста пари за евтините медикаменти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР