Сред основните приоритети на проектопремиера на ГЕРБ/СДС Мария Габриел е

...
Сред основните приоритети на проектопремиера на ГЕРБ/СДС Мария Габриел е
Коментари Харесай

ГЕРБ ще свалят Гешев, ако направят кабинет Габриел ААА

Сред главните цели на проектопремиера на ГЕРБ/СДС Мария Габриел е когато и в случай че встъпи в служба, да изиска оставката на основния прокурор на Република България Иван Гешев . Това съобщи самата Габриел на среща с парламентарната група на ГЕРБ, пред които тя презентира програмата си преди да стартира диалози и с останалите парламентарно показани политически сили в 49-то Народно заседание.

" Това, което ще направи министърът на правораздаването в постоянно държавно управление, е да внесе във Висшия правосъден съвет искане за освобождение на основния прокурор Иван Гешев поради уронване на престижа на правосъдната власт ", съобщи Габриел. Следва да отбележим, че това е първият път, в който представител на ГЕРБ се дистанцира от основния прокурор.

ААА - по този начин озаглави проекта си за ръководство Габриел с прилика към обозначаването на кредитните рейтинги на страните. Първото А е упоритост за сформиране на държавно управление, второто - престиж на България в Европа, а третото - ангажимент към хората.

На първо място измежду целите на проектопремиера на ГЕРБ стои излаз от политическата рецесия и съставянето на постоянно държавно управление . На второ - стабилизиране на държавните финанси и приемане на постоянен бюджет . След това идва и правосъдната промяна, механизма за следствие на основния прокурор и разделянето на КПКОНПИ.

Справянето с инфлацията и растежа на цените, както и гарантирането на енергийната сигурност на България пък е приоритет номер 4 на Мария Габриел.

" Пето - Приемане на България е еврозоната - зависи от бюджета, което зависи от размера на недостига. На шесто място стои пък стартирането на европейските стратегии, които от няколко години са на пауза, както и осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност ", продължи тя.

Благодаря ви от все сърце, това са целите, приключи изявлението си Габриел, само че бе прекратена от бурни овации от страна на цялата парламентарна група на ГЕРБ, събрала се в залата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР