Сред основните акценти в алтернативния проект за държавен бюджет на

...
Сред основните акценти в алтернативния проект за държавен бюджет на
Коментари Харесай

БСП прие своя стратегия за бюджета и председателството на ЕС

Сред главните акценти в различния план за държавен бюджет на партията са смяна в данъчната система, нов статут на лечебните заведения и отпадане на правилото „ парите следват ученика “ в образованието.

Конгресът утвърди за делегирани членове на Националния съвет двама души: Георги Чакъров от Българска социалистическа партия Велико Търново на мястото на Валентин Ламбев и Любомир Паунов от Българска социалистическа партия Пловдив – град на мястото на проф. Красимир Мурджев.

Във връзка с българското председателство на Съвета на Европейски Съюз делегатите на Конгреса разпоредиха на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ да изиска от българското държавно управление създаване на национална визия за ролята и мястото на България в Европейски Съюз.

Трета точка е възлагане на Националния съвет на Българска социалистическа партия да упорства българското държавно управление да излезе с национална позиция по многогодишната финансова рамка с ясни политически цели, които да са финансово обезпечени в бюджета на Европейски Съюз.

Четвърта точка предлага ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ да инициира спор по отношение на подготовката на България за участие в еврозоната.

В отчета за европредседателството се показват петте стълба, на които се основава политическата визия на Българска социалистическа партия за бъдещето на Европейския съюз и ролята на България в него.

Петте стълба са:

- Европейски Съюз - пълностоен Социален съюз, наред с икономическия и паричния - Европейският обществен модел не е за обмен! Водещата задача на обновяващия се Европейски съюз да стане образуването на мощно конкурентна обществена пазарна стопанска система, която има за цел цялостна претовареност и обществен напредък при надеждна отбрана на природата.

- България в ядрото, а не в периферията на Европейски Съюз - ясна тактика и поредни държавни старания за присъединение към Шенген; Пътна карта за приемането на страната ни в Еврозоната; равноправно присъединяване на България в политиките за защита и сигурност.

- България - деен участник, а не въздържан слушател на европейската сцена, чието Председателство на Съвета на Европейски Съюз обрисува солидни политически цели и показва народен потенциал за гъвкаво, умело и отговорно присъединяване във образуването на общоевропейските политики.

- Европейски Съюз, в който Политиката на доближаване е израз на взаимност и изтриване на неравенствата сред страните членки.

Политиката на доближаване получава по-широки вероятности посредством съответна Многогодишна финансова рамка (МФР), предвиждаща нови лични източници на финансиране. - Европейски Съюз, в който Западните Балкани да имат ясна европейска вероятност, а Черноморският район да стане обект на дейни старания от страна на Европейски Съюз в региона на екологията, сигурността и други сфери на стратегическо партньорство с страните от района.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР