Сред осемте изхвърлени неясно с какви мотиви от т.нар. Другарски

...
Сред осемте изхвърлени неясно с какви мотиви от т.нар. Другарски
Коментари Харесай

СКАНДАЛЪТ ГЪРМИ: Нинова изхвърли и бременна от пленума

Сред осемте изхвърлени неразбираемо с какви претекстове от така наречен Другарски съд на Българска социалистическа партия от съвещанията на Националния съвет има и бременна, научи сензационно Lupa.bg. В събота алените се събраха на инфарктно съвещание на пленума, на което стана ясно, че макар решението на съда - две от остриетата на левицата, отстранени по-рано през годината от шефката на партията Корнелия Нинова - Кирил Добрев и Калоян Паргов, нямат право да вземат участие в гласуванията на решенията, а можели единствено да са наблюдаващи в киносалона на " Позитано " 20.

Още шестима, с изключение на тях, също бяха отстранени от Общопартийната контролна комисия на съвещание рано сутринта. А абсурдът става величествен, тъй като в кюпа на отстранените е и ексдепутатката от Пловдив Теодора Халачева - намираща се в напреднала бременност.

Според наши източници някогашната манекенка и към този момент повече от 10 години лоялна на партията социалистка чака бебе до месец. А над главата на Нинова най-вероятно тъмните облаци още веднъж се сгъстяват и я чака проливен дъжд от правосъдни искове поради нелегитимните решения на ОПКК.

Както медията ни писа още в събота, с тях де факто вътрешнопартийната комисия се пробва да застане над Върховен касационен съд, който върна участието в пленума на Паргов и Добрев. Същото решение магистратите вероятно ще вземат и за бременната хубавица, и за останалите приятели. 

„ От 23 юли до в този момент е имало 4 съвещания на Националния съвет и съм участвал на всички. За днешното съвещание също съм получил известие за присъединяване. Никой не ми е споделил, че има такова наложено наказване. Дори и в най-тоталитарните времена тези права никой не ни ги е отнемал. Аз имам право да бъда осведомен и да се защитя “, реагира Георги Търновалийски след отстраняването му от пленума, представен от " ПловдивПрес ". 

„ В тази страна има закони и решенията на съда не подлежат на обжалване и пояснение. Хем сме членове на Националния съвет, хем сме без право на глас. Българска социалистическа партия стартира да се трансформира в фракция, в която от само значение е какво ще каже основният шаман, сподели и Паргов, откакто не бе позволен до съвещанието.

На главната фотография: Халачева, до момента в който бе народен представител през 2017 г. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР