Сред най-популярните обучения в света са тези за софтуерни разработчици(снимка:

...
Сред най-популярните обучения в света са тези за софтуерни разработчици(снимка:
Коментари Харесай

10 млн. души с нови умения от Microsoft, LinkedIn и GitHub


Сред най-популярните образования в света са тези за софтуерни разработчици
(снимка: Microsoft)

Microsoft разгласи краткотрайни резултати от стартирала наскоро световна самодейност, която цели да помогне на 25 милиона души по света да получат повече цифрови умения през 2020 година

За трите месеца от началото на самодейността Microsoft, LinkedIn и GitHub са достигнали до повече от 10 милиона учащи се в 231 страни и територии посредством. В България близо 8000 души са се възползвали от нея, което слага страната ни на 70-то място по брой обучаеми в света.

В световен проект най-популярните образования са тези за софтуерни разработчици, експерти в обслужването на клиенти и анализатори на данни. И у нас измежду най-предпочитаните умения са тези на програмистите, следвани от комерсиалните представители и мениджърите на планове.
още по тематиката
Проучване на потребностите от работна мощ, което Агенцията по заетостта организира при започване на годината, демонстрира, че измежду най-нужните на работодателите фрагменти са точно квалифицираните ИТ експерти.

„ В Microsoft имаме вяра, че в тези предизвикателни времена придобиването на нови умения и повишението на квалификацията са по-важни от всеки път ”, разяснява Калин Димчев, изпълнителен шеф на Microsoft България и началник на изпълнителните шефове от района CEE Multi-Country.

„ Стремим се да дадем опция на хората по целия свят да добият нови умения, да поемат по нов професионален път и да бъдат в крайник с най-новите условия на пазара на труда ”, добави той.

Инициативата дава опция за придобиване на нови цифрови умения от онази част от популацията, която има най-голяма потребност от тях, и за преквалифициране на чиновници, които са наранени от COVID-19. Това, съгласно Microsoft, оказва помощ за отделяне на разнообразната работна мощ на бъдещето.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР