Сред наученото от Голямата оставка, масовото доброволно напускане на работната

...
Сред наученото от Голямата оставка, масовото доброволно напускане на работната
Коментари Харесай

Защо по-младите напускат

Сред наученото от " Голямата оставка ", всеобщото непринудено овакантяване на работната мощ на към 33 милиона чиновници през 7-месечния интервал сред април и ноември предходната година е, че хората желаят да се учат. И те ще изоставен това, което наподобява като идеалната добра работа, в случай че усещат, че са спрели да го вършат.

Доказателство за това е изследването What's Next for Work на YPulse (лидер в маркетинговите изследвания и прозрения за младежи и водещ експерт по поколението Z и милениалите), извършено през октомври 2021 година от специалисти от поколенията Y и Z. Когато питат 1450 младежи какво би ги предиздвикало да изоставен работата си: 20% от поколението Y (милениалите - хора, родени сред 1982 и 2000 г.) и 27% от Gen Z (хора, родени сред 2001 и 2019 г.) казват, че в случай че не усещат, че се учат, то това ще ги накара да си тръгнат. Оказва се, че съществуването на стратегии за образование за забележителна част от младите служащи е съществена атракция, защото те търсят нови и по-добри домове. 

Проучване на YPulse от май 2021 година измежду 1000 младежи, откри, че 27% от тяхната извадка ще бъдат повлияни от платени благоприятни условия за обучение и образование, с цел да поемат дадена работа.

Без подозрение в актуалната и продължаваща война за гении, рационалните работодатели ще бъдат тези, които обръщат внимание на неудовлетворените потребности от образование на по-младите служащи, като оферират просветителни и обучителни изгоди, които изпреварват тези на техните съперници.

И най-съвестните от всички ще бъдат тези, които признават освен, че има трагични разлики сред потребностите и ползите от ученето на тези две генерации, само че също по този начин, че предлагайки набор от благоприятни условия за професионално и начин на живот образование на своите сътрудници, работодателите могат да изградят освен по-добра работна мощ, само че и вградена стратегия за задържане на сътрудници.

За благополучие, ново изследване от YPulse може да даде самобитна пътна карта за екипи за образование и развиване, които търсят къде да се съсредоточат. Екипът на YPulse попита младежите: " Какво ново умеене или тематика смятате да научите през тази година? "  Отговорите бяха завладяващи. Те освен хвърлиха светлина върху забележителните вариации сред поколенията Y и Z, само че също по този начин демонстрираха какъв брой огромно въздействие е оказало повече от една година престояване вкъщи върху (пре)формирането на ползите на младите служащи.

Не е изненадващо, че се натъртва на редица по-вътрешно насочени умения. Също по този начин, може би заради известността на стрийминг телевизионни излъчвания като Money Heist, Squid Game и Emily в Париж, ползата към проучването на непознат език отиде покрай върха на листата и за двете групи.

Нарастването на смисъла измежду младежите за финансовото и психическото благоденствие също се трансформира в интерес към ученето от страна на двете генерации в тези области.

Нещо повече, и двете генерации ясно схващат възходящата роля, която технологиите ще играят в живота им, и желаят да подобрят техническите си умения.

И най-после, евентуално заради огромната неустановеност и безпорядък, породени от пандемията, и двете групи наподобява показват главен интерес към развиването или подобряването на главните бизнес и предприемачески умения.

Ето какво тъкмо и двете групи споделиха, че желаят да научат през 2022 година:

Служители от поколението Y

- Финанси / ръководство на парите

- Изкуство/Дизайн/Изработка

- Нов език/Чужд език

- Предприемачески / Бизнес умения

- ИТ/ Кодиране / Компютърни науки

- Готвене / Печене

- Умения за търговия/Криптовалута

- Фитнес/ Вдигане на тежести

- Свирене на нов инструмент

- Конструкция/ DIV умения

- Градинарство

Служители от поколението Z

- IT/ Кодиране/ Компютърни науки

- Изкуство/ Дизайн/ Изработка

- Математика

- Нов език/Чужд език

- Финансов мениджмънт / ръководство на парите

- Готвене/Печене

- Свири на нов инструмент

- Фитнес/ Вдигане на тежести

- Технологии

- Умения за консултиране/ Психология

- Наука

Основната опция тук за всеки бизнес е първо да разбере значимостта на ученето за служащи от всякаква възраст, изключително по-младите служащи, и връзката сред вложенията на работодателя в образованието на сътрудниците и задържането им.

На второ място, въпросът е да се признаят неповторимите образователни ползи на двете най-млади генерации, които заедно сега съставляват съвсем две трети от работната мощ, след което основават стратегии за образование и развиване, които да са в звук с професионалното предопределение и метода им на живот.

По този метод дребните и междинните предприятия могат по едно и също време да разширят потенциала на своите организации, като в същото време основат механизъм както за привличане, по този начин и за задържане на сътрудници, насочени към растежа, които не престават да излизат от по-малко загрижени предприятия месец след месец. 

*Забележка: Поколение Z се дефинира като родените сред 2001 и 2019 година, а потомство Y (милениали) като родените 1982 и 2000 г. 

Източник: Филип Кейн, основен изпълнителен шеф и ръководещ сътрудник на Grace Ocean, за Inc.com

Превод и редакция: Нели Тодорова  /

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР