Сред лицата, сменяни от висши постове, има такива, които продължават

...
Сред лицата, сменяни от висши постове, има такива, които продължават
Коментари Харесай

Вярно или правилно?

Сред лицата, сменяни от висши постове, има такива, които не престават да мислят вярно и политкоректно; такива, които стартират да приказват правилно и да споделят какво в действителност мислят; и такива, които по силата на инерцията към момента приказват политкоректно, само че у тях към този момент се демонстрират проблясъците на истината и вярното мислене. В последната категория попадна шеф щабът на английската войска ген. Никълъс Кларк поради прощалното му изявление пред английския в. " Дейли телеграф ", обещано преди пенсионирането му тази седмица:

" Когато през 2014 година станах шеф на Генералния щаб на въоръжените сили, спорихме от кое място идва опасността - от екстремизма или от Русия. Тогава изглеждаше, че от екстремизма. Но по-късно през 2018 година имаше нахлуване против семейство Скрипал в Солсбъри. Стана ясно, че Русия съставлява най-критичната опасност за страната ни. "

Генералът счита, че Русия е по-голяма опасност за страната му от екстремизма. Но от 2005 година при атентатите на джихадисткия екстремизъм на английска земя са починали минимум 75 английски жители и над 700 са били ранени. Тук не влизат жертвите и ранените при няколкото набези на терористи единаци. Русия по никакъв метод не е заплашвала етническите британци на родната им земя. Няма данни да ги заплашва и в бъдеще. Недоносено мислене е да поставяш на един кантар 75-те жертви на ислямисткия екстремизъм със Скрипал, който освен това е жив. А че го била отровила Русия, въобще не е потвърдено. Да не приказваме, че този шпионин просто се оказва изменник. За разлика от съветското разузнаване, англосаксонското оставя предателите живи, само че ги купува. Така обаче наема апаш за защитата на дома си, тъй като продалият се сътрудник на следващия ден може да бъде платен от друга агентура. Просто разнообразни стилове на разузнаването.

В същото време генералът показа: " Основният въпрос е дали те (в Русия) в началото желаеха да работят по този начин, както го вършат в този момент, или нашата политика на въздържане ги предизвиква да се държат по този метод. " И прибавя, че е нужен разговор, с цел да се разбере. Със подозрението, че Западът е провокиращата подбуда за държанието на Русия, военачалник показва проблясъци на правилно мислене. Кога ли политиците на Запад ще стартират да мислят правилно, а не вярно!

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР