Сред женените двойки често се твърди, че жените отказват секс,

...
Сред женените двойки често се твърди, че жените отказват секс,
Коментари Харесай

Сън или секс - какво предпочитат мъжете?

Сред женените двойки постоянно се твърди, че дамите отхвърлят секс, тъй като са прекомерно изтощени.
След безсънна нощ обаче мъжете са тези, които биха предпочели дрямката пред интимните милувки.

Дори и когато са сънливи, нормалните придвижвания не са проблем за дамите. Това е умозаключение на американски професор по генетика, до което стига след изследване на навиците, свързани със съня при плодовата мушица.

Експерти считат, че мозъците на тези дребни същества могат да работят по метод, сходен на нашите лични, когато става дума за избор сред секс и сън.

Учените от Йейлския университет в Съединени американски щати са изследвали мозъчната интензивност на плодовите мушици по време на чифтосване и до момента в който спят.

Авторът на изследването – профeсор Майкъл Нитабак, разяснява, че е открита невронна връзка, която контролира взаимоотношението сред ухажването и съня.

Оказва се, че мъжете, на които им липсва сън, не демонстрират необикновен интерес към ухажването. Същевременно неналичието на сън не оказва въздействие върху държанието на женските при чифтосване. Става ясно още, че полово възбудените мъже спят по-малко, до момента в който възбудените дами – повече.

Според професор Нитабак държанието, което има най-високата биологична мощ, потиска другото държание.

При мозъка на мъжете потребността от сън е по-силна от потребността да се сношават, написа tialoto.bg. При дамите е противоположното.

Макар изследването да е единствено измежду плодовите мушици, откривателите считат, че хората биха могли да имат сходен механизъм, когато става дума за връзката сред съня и секса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР