Сред хората цари смут и притеснение с изтичането на личните

...
Сред хората цари смут и притеснение с изтичането на личните
Коментари Харесай

Мая Манолова: Сред хората цари смут и притеснение с изтичането на личните данни

Сред хората царува ужас и терзание с приключването на персоналните данни. Това съобщи в ефира на Нова телевизия омбудсманът Мая Манолова. По думите ѝ вратата е напряко открехната или необятно отворена, откакто е допустимо да бъдат пробити данните на една от най-големите системи.
Бих предложила да се провежда един външен одит, да се направи стрест тест на системите, които касаят българските жители , сподели Манолова. В момента още веднъж се пробват да избягат от отговорност, като не споделят цялата истина . Това е удар против националната сигурност и правата на българските жители , уверена е Мая Манолова.
Тя ревизира в студиото на " Здравей, България " дали има обществено разкрити нейни персонални данни посредством приложението на Национална агенция за приходите. И се оказа, че има. Омбудсманът обаче уточни, че персоналните данни на обществените фигури като политици да вземем за пример са публично притежание.

Прекалено се политизира изборът на един върховен магистрат, какъвто несъмнено е основният прокурор, съобщи Манолова във връзка номинацията на заместник-главния прокурор Иван Гешев за обвинител номер едно. Аз бих коментирала персонално откакто политиците спрат да го вършат, безапелационна бе още Мая Манолова.

Манолова сподели, че ръководещите поставят старания да я окуражават да се кандидатира за кмет на столицата . Решението ще бъде мое и опитите за заплашване няма да съумеят. Показала съм, че не се опасявам и решенията ги взимам аз. Ако се кандидатирам, това ще стане с поддръжката на жителите, означи Манолова и поздрави неправителствената организация " Спаси София " за това, че първа е издигнала претендент за градоначалник в лицето на Борис Бонев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР