Сред домашните задължения миенето на чинии най-много застрашава семейния мир,

...
Сред домашните задължения миенето на чинии най-много застрашава семейния мир,
Коментари Харесай

Миенето на чиниите е най-голямата заплаха за семейния мир

Сред домашните отговорности миенето на чинии най-вече заплашва фамилния мир, защото е и най-чест мотив за кавги, написа английският таблоид “Метро”.

Вестникът цитира проучване, поръчано от американския Съвет на актуалните фамилии, според които сред дамите, които са непрестанно натоварени със задължението да мият мръсните съдове, се следи по-често незадоволство от връзката им и от половия им живот. Нещата стоят по напълно различен метод с американките, които споделят поравно с колегата това домашно обвързване. Споделената отговорност в тази сфера се оказва и най-значимият фактор за задоволство на дамите от работата в семейството.

Миенето на чинии е считано за доста досадно и по неписан закон, то постоянно се пада на представителките на нежния пол. Това домашно обвързване ги кара да се усещат унижени и подценявани.

Изследването открило, че процентът на двойките, споделящи това домашно обвързване, е скочил от 16% през 1992 година на 29% през 2006 година От 1992 до 2006 година броят на мъжете, участващи наедно в цялата домакинска работа, се е удвоил.

Така че, когато мъжете се разсейват и не се включват в миенето на чинии, то мирът в фамилията е съществено заплашен, заключава таблоидът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР