Сред 51-те жертви на ракетния удар с Искандер е и

...
Сред 51-те жертви на ракетния удар с Искандер е и
Коментари Харесай

Ужас в Гроза! 35 от загиналите в магазин са така обезобразени, че не могат да бъдат разпознати

Сред 51-те жертви на ракетния удар с „ Искандер " е и 8-годишно момче, а Зеленски заприказва за тенденциозен терористичен акт

Тридесет и пет от починалите 51 души при съветския ракетен удар по село Гроза (б.а. край Купянск) са по този начин обезобразени, че не могат да бъдат разпознати от околните си. Разчистването на руините е приключило, заяви началникът на следствения отдел на Главната дирекция на Националната полиция в Харковска област Сергей Болвинов във Facebook, представен от украинската осведомителна организация УНiАН.

„ Всички останали тела са откарани в моргата. Ще би трябвало да се направи ДНК разбор за идентификация на телата, които не може да бъдат разпознати “, съобщи той и добави, че шестима души са настанени в болница след ракетния удар. 

Болвинов удостовери, че хората, които са починали в дребния магазин, са се събрали, с цел да отдадат последна респект на собствен съселянин, умрял на фронта. 

" Руснаците уцелиха доста тъкмо дребния магазин за хранителни артикули, който също се използваше и като кафене. Сградата е изцяло унищожена, дружно с хората. 51 са убити. Сред тях е и осемгодишно момче. Предполагаме, че са употребявали „ Искандер ". Криминалисти и експерти по експлозиви са иззели останките от ракетата ", сподели Болвинов. 

Сега следователите и оперативните служащи търсят кой е дал на руснаците координатите на мястото за нанасяне на удара. 

Министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко пък съобщи, представен от УНiАН, че ракетният удар е нанесен в миг, в който е имало панихида за умрял човек, на която са участвали към 60 души.

Украинският президент Владимир Зеленски пък разяснява, че това е показателно съветско закононарушение и безусловно тенденциозен терористичен акт.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР