Сребърният медалист в десетобоя от олимпийските игри в Пекин през

...
Сребърният медалист в десетобоя от олимпийските игри в Пекин през
Коментари Харесай

Беларуски шампион обяви гладна стачка в подкрепа на политически затворници

Сребърният медалист в десетобоя от олимпийските игри в Пекин през 2008 година Андрей Кравченко разгласи, че стартира 10-дневна гладна стачка.

Това разгласи той в своя профил в обществените мрежи. По този метод той ще изрази поддръжката си към политическите пандизчии в своята татковина Беларус.
View this post on Instagram

Кравченко е един от най-обичаните спортисти в страната. Той постоянно подлага на критика режима на президента на Беларус Александър Лукашенко. Атлетът беше деен участник в митингите при преизбирането на президента през октомври 2010 година Тогава хиляди излязоха по улиците, с цел да заявят, че резултатите са фалшифицирани. Полицията се намеси, като стотици протестиращи бяха задържани.

В своя профил в обществените мрежи Кравенко споделя, че също е попаднал в ареста, а местонахождението му е обявено на юриста му и фамилията му след няколко дни.
View this post on Instagram

" Пропуснах първия рожден ден на щерка ми. Излязох инфектиран с ковид. Притеснява ме, че тези арести станаха нещо всекидневно, нещо всекидневно. И сега зад решетките има хора. Това въздейства на техния живот, на живота на фамилиите им. Никой от тях не има вяра, че това е нещо краткотрайно, че ще имат право на визити. Знам какъв брой е тежко и на фамилиите ", написа Кравченко, който е и първенец от европейското състезание в Цюрих през 2014 година

Той съобщи още, че ще продаде своите оценки, с цел да подкрепи финансово на засегнатите.
View this post on Instagram

Една от първите, които поддържа Кравенко, е някогашната баскетболистка Елена Левченко. Тя също лежа в ареста след присъединяване в един от митингите против Лукашенко.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР