Сребърният медалист от Токио изведе САЩ до пълен подиум в

...
Сребърният медалист от Токио изведе САЩ до пълен подиум в
Коментари Харесай

Световният шампион в спринта Фред Кърли отпадна от състава на САЩ за щафетата 4 по 100 метра заради контузия

Сребърният медалист от Токио изведе Съединени американски щати до цялостен подиум в спринта в събота, само че приключи шести на полуфинала на 200 метра във вторник, откакто направи мимика от болежка на финалната права.

Той сподели след надпреварата, че е било " просто разбиране ", само че неговият сътрудник разкри, че той е получил " лека травма " на мускула и няма да взе участие в щафетата на домакините.

Британецът Макс Бургин, най-бързият на 800 метра при мъжете тази година, се отдръпна от сериите на дисциплината в Юджийн заради травма, се споделя в изказване на английската федерация.

20-годишният Бургин записа 1:43.52 минута във Финландия предишния месец и беше апетитен като един от любимците за купата.

В негово неявяване олимпийският първенец Емануел Корир от Кения наподобява още по-силен кандидат за златото, както и неговият съотечественик Уиклиф Кинямал и канадецът Марко Ароп, който даде най-хубаво време в пресявките 1:44.56 минута.

" Състезанието не беше съвършено поради жегата, не желаех да се боря прекалено много. След Олимпиадата не беше елементарно. Отнема време, тренировки, доста неща се случват, само че най-малко съм тук и това е значимото ", сподели Корир.

Защитаващият купата си Донаван Брейзър (САЩ), малтретиран от травма на крайници през последните седмици, отпадна в сериите, а бронзовият медалист от Токио 2020 Патрик Добек от Полша не взе участие.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР