Сребърните бижута са изключително красиви и изящни, но с времето

...
Сребърните бижута са изключително красиви и изящни, но с времето
Коментари Харесай

Как се почистват бижута от сребро?

Сребърните бижута са извънредно красиви и изящни, само че с времето те могат да потъмнеят и изгубят своя искра. В тази публикация ще ви опиша освен по какъв начин да почистите сребърните си бижута, само че и по какъв начин да ги поддържате, с цел да наподобяват като нови постоянно.

Необходими материали:

За да бъде качествено едно , ще ви бъдат нужни следните материали:

Сода бикарбонат : Този домашен артикул е отличен абразив, който може да отстрани замърсяванията и окисленията от сребърните бижута.

Сол : Солта също е ефикасна при почистването на сребрни бижута и оказва помощ за премахване на наслагванията.

Гореща вода : Ще ви би трябвало гореща вода, с цел да активирате почистващите свойства на содата и солта.

Мека четка : Използвайте мека четка или остаряла четка за зъби, с цел да почистите бижутата без да ги повредите.

Чиста забрадка : За гланциране на бижутата след разчистване.

Професионални средства за разчистване на сребро : Тези средства са особено основани за сребърните бижута и могат да бъдат потребни за разчистване и поддържане на тях.

Как да почистите сребърни бижута:

Подготовка

Съберете всички сребърни бижута, които желаете да почистите и материалите за разчистване.

Подгответе сместа от сода бикарбонат и сол, като смесите равни елементи от двете в паница с задоволително гореща вода, с цел да покрие бижутата.

Почистване със сода и сол

Потопете сребърните си бижута в сместа от сода и сол и ги оставете да почиват за към 5-10 минути. Този развой ще помогне да се разтворят замърсяванията и окисленията.

След като бижутата са престояли в разтвора, използвайте мека четка или четка за зъби, с цел да нежно почистите повърхността им. Обърнете внимание на зоните с повече замърсявания.

Изплакнете бижутата под студена течаща вода, с цел да отстраните непотребната примес от сода и сол.

Изсушете бижутата с чиста и мека забрадка.

Полиране и искра

За да придадете спомагателен искра на бижутата си, можете да употребявате специфични средства за разчистване на или просто да ги полирате с мека забрадка. Този развой ще възвърне естествения им искра.

Как да поддържате сребърни бижута:

Носете ги постоянно

Носенето на сребърни бижута постоянно оказва помощ да се поддържа тяхната искра. Телесната лой и микрофибрите от облеклата ви основават предпазен пласт върху бижутата, който ги защищава от окисляване.

Съхранявайте ги вярно

След като не ги носите, съхранявайте сребърните си бижута във въздушно плъзгащи се пликове или кутии, с цел да ги предпазите от контакт с въздуха, който може да ги окисли.

Избягвайте контакт с химикали и парфюми

Избягвайте носенето на сребърни бижута при потребление на химикали, като да вземем за пример при разчистване на дома или използване на парфюми. Тези химикали могат да повредят среброто и да го потъмнят.

Допълнителни способи за разчистване:

Използване на зъбна паста

Можете да употребявате малко зъбна паста и мека четка, с цел да почистите сребърните си бижута. Този способ също е ефикасен при премахване на замърсявания и възобновяване на блясъка на бижутата.

Използване на лимонен сок

Лимоновият сок съдържа естествени киселини, които могат да отстранен окисленията от среброто. Изцедете малко лимонен сок в паница и потопете бижутата за малко преди да ги почистите с мека четка.

Сега, откакто знаете по какъв начин да почистите и поддържате сребърните си бижута, можете да ги носите с убеденост и да се наслаждавате на тяхната хубост. Поддържайте ги вярно и използвайте ефикасните способи за разчистване, които споделихме, и вашите сребърни бижута ще бляскат като нови от самото начало.

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР