“Срамувам се от станалото вчера на 50-ия конгрес на БСП.

...
“Срамувам се от станалото вчера на 50-ия конгрес на БСП.
Коментари Харесай

Кметът на Троян: Срамувам се от БСП, изключено беше бъдещето на партията

“Срамувам се от станалото през вчерашния ден на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия. Изключени бяха 14 млади, интелигентни, образовани и потвърдили себе си хора, с тях и двама професори. Заради това, че желаят промяна на управлението на партията след поредност съкрушителни загуби ”.

Това написа в профила си във Фейсбук Донка Михайлова от социалистите – кмет на Троян и някогашен народен представител от групата на Коалиция за България. Тя разяснява решението на Българска социалистическа партия да изгони от партията 14 членове, измежду които евродепутата Петър Витанов, Кирил Добрев и други.

Според Михайлова тези хора са изявили настояването си “по един прочувствен, а някои и по непремерен метод ”. “Аз не бих го направила по този начин в този момент, а може би, в случай че бях на тяхната възраст – бих. В петък, на съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия бяха препоръчани за изключване в сходен сюжет други над двайсет души от друго потомство – измежду тях някои от най-хубавите ми другари – Коста Паскалев, Петър Мутафчиев, Дора Янкова се самопредложи да бъде изключена. Бивш вицепремиер, някогашен министър, емблематичен кмет и депутат… ”, продължава кметът на Троян.

“Тогава изявленията ни с Дора обърнаха гласуването. Ето част от това, което споделих: “Не съм участвала на по-срамен епизод в живота на партията ни. Георги (Свиленски – водещ заседанието), стой това безумство. Корнелия (Нинова), един водач не може да мълчи в моменти като този. Ако не го напрвите, ще взривите утрешния конгрес и ще предопределите поредна голяма загуба на партията на идните избори… ”, добавя Михайлова.

Националният съвет не изключи препоръчаните, само че на другия ден това се случи.

“Вчера доста хора ми се обадиха да питат изключена ли съм. Не съм предлагана. Засега… А на всички, които през вчерашния ден с взор в земята мълчаха и гузно подвигаха ръка за изключването на бъдещето на партията, разчитайки тук-там в листи за депутати, в бордове и организации и на тези, за които партийната преданост е преданост не към партията, а към водача, ще кажа – аз мисля, че главната виновност е ваша ”, приключва Донка Михайлова.



 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР