Срамно е да обсъждам такива твърдения, но те са за

...
Срамно е да обсъждам такива твърдения, но те са за
Коментари Харесай

Гешев почти не ходил на ресторант през последните 3 г., в Къщата на регентите отсядали и други магистрати

Срамно е да разисквам такива изказвания, само че те са за сметка на морала на тези, които ги вършат. Това сподели основният прокурор Иван Гешев във връзка сигнала на Борислав Сарафов, че е присвоил като собствен парцел почивната база на прокуратурата в Боровец.

„ Тези парцели не са на основния прокурор, а са на Висш съдебен съвет “, изясни той за базите на прокуратурата.

След като взеха решение да има особено съвещание, на което да разискват сигнала на Сарафов, кадровиците почнаха да приказват за базата в Боровец.

Гешев сподели, че от 2020 година има правила за прилагане на почивните бази на прокуратурата. „ Декларирам, че тази база е включена в тези правила и всички бази се употребяват по съответния ред “, разгласи Гешев.

Той заяви още, че тези правила ще бъдат предоставени на Софийската градска прокуратура, която прави инспекция по сигнала на Сарафов.

„ Не съм употребил тези бази отвън въведените правила. В тази база се съблюдава същия ред. От документите ще стане ясно, че тази база не я употребявам аз, а са я посещавали лица от прокуратурата и отвън нея “, сподели Гешев.

На специфичния пленум, който ще разисква сигнала на Сарафов, той щял да показа документи кой и по кое време я е посещавал. Той бил посещавал и другите бази.

През последните три години съм посещавал единствено бази на прокуратурата, не мога да си разреша да навестявам други бази с изключение на на прокуратурата. През последните три години съвсем не съм ходил на ресторант, разгласи още Гешев.

На 8 юни 2017 година парцелът е възложен за стопанисване на основния прокурор като институция. Боян Новански, който е член на комисията, която дава отговор за парцелите на правосъдната власт, сподели, че в тази база и той бил ходил два-три пъти за рождени дни. Сумати членове на Висш съдебен съвет сме били там и сме чествали рождени дни, добави Новански.

Георги Кузманов от Прокурорската гилдия сподели, че е употребил и трите бази дружно със фамилията си. Подавал поръчка и бил допускан по съответния ред.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР