Срамежливост, старост, смелост да бъдеш себе си, тъга, сила да

...
Срамежливост, старост, смелост да бъдеш себе си, тъга, сила да
Коментари Харесай

Над 60% от мъжете у нас не признават, че имат нужда от помощ в грижата за психичното си здраве

Срамежливост, напреднала възраст, храброст да бъдеш себе си, горест, мощ да продължиш, боязън от разочарованието – това са единствено част от тематиките, по които приказват седем известни българи в плана „ Чуй гласа ми “, който гостува на столичния Сердика Център от 6 до 12 ноември.

Журналистът Георги Тошев, поетът Илиян Любомиров, рапърът Матю Стоянов – Жлъч, музикантът Свилен Ноев от Остава, артистът Христо Мутафчиев, олимпийският първенец Йордан Йовчев и художникът Станислав Трифонов – Nasimo застават пред обектива на фотографа Павел Червенков, с цел да потвърдят, че мъжете са мощни и тогава, когато се осмелят да покажат уязвимост. Гостите на изложбата ще могат да застанат „ очи в очи “ с техни портрети, а посредством QR код да чуят прочувствената накърнимост на съответния човек. С този план уредниците от фондация ЕMPROVE целят да се възстановява търсенето на поддръжка и грижата за душата измежду мъжете, като ги подтикне да приказват намерено по тематиката.

Сердика Център дава опция на всеки от посетителите на изложбата да се включи в нея като опише своята персонална история. Така в плана ще могат да вземат участие повече мъже, а тематиката за грижата за менталното им здраве ще доближи до повече хора.

На 22 ноември следва и премиерата на втората част на изложбата, която ще показа лицата, гласовете и историите на още 10 обществени персони.  

„ Данните от наши изследвания сочат, че 82% от мъжете у нас знаят какво им тежи и могат да го назоват, а над 60% не са сигурни или изцяло изпитват компликация да признаят, че имат потребност от помощ – по тази причина е задача на цялото ни общество да счупим стигмата над грижата за мъжкото психологично здраве и да възстановяваме диалозите по тази тематика ”, счита основателката на фондация Emprove и главен мотор на плана Олга Минева.

Изложбата на фондация ЕMPROVE гостува по покана на Сердика център по отношение на акцията „ Мъжете на Сердика “. Тази година фокус на плана е битката с открити стандарти – всеки от участниците в събитието ще може безусловно да счупи най-популярните от тях. Събитието ще продължи всеки ден сред 12:00 и 20:00 часа от 10 до 12 ноември. Входът е свободен.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР