Сраженията между Хамас и израелските сили продължават и вечерта, съобщи

...
Сраженията между Хамас и израелските сили продължават и вечерта, съобщи
Коментари Харесай

Израелската армия заяви, че сраженията срещу Хамас продължават на 22 места в страната

Сраженията сред Хамас и израелските сили не престават и вечерта, заяви израелската войска след огромната офанзива, подхваната от палестинската екстремистка организация от линията Газа, която провокира ответни удари от страна на Израел, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Сражаваме се на 22 места ", съобщи военният представител Даниел Хагари. " Няма населено място в Южен Израел, в което да нямаме сили ", добави той. " Има селища, които са прочистени от терористи, само че желаеме да приключим спомагателен оглед на региона, преди да обявим това ", добави Хагари.

Той сподели и че има " обстановки със заложници " в селищата Офаким и Беери. " Там има специфични сили с висши командири и там към момента се водят престрелки. Ние сме във война ", добави той.

Във всички региони са открити пътни блокади.

Хагари предизвести, че във връзка с боевете се популяризират доста подправени вести. " Казаха, че Нимрод Алони [високопоставен генерал] е бил похитен, това не е правилно. Казаха, че Ави Розенфелд [командир на дивизията в Газа] е бил похитен, това не е правилно ", съобщи той.

Междувременно израелски въздушен удар е изравнил със земята висока постройка в центъра на Газа, съобщи Асошиейтед прес. В 14-етажната постройка живеели десетки фамилии. Но в нея се помещавали и офиси, свързани с групировките " Хамас " и " Ислямски джихад ". Израел предизвестил жителите 10 минути преди да унищожи постройката, която е била евакуирана. Няма потърпевши.

Абу Обейда, представител на военното крило на Хамас, даде обещание недопечен отговор. " Тел Авив би трябвало да стои на един крайник и да чака нашия разтърсващ отговор ", съобщи той.

Лидерът на палестинската ислямистка формация Хамас Исмаил Хания, сподели на арабските страни че Израел не може да им обезпечи никаква отбрана, съобщи Ройтерс. В своя тирада през днешния ден Хания сподели още, че въоръжените палестински фракции имат намерение да разширят продължаващата борба в Газа и да я разпространят на Западния бряг и в Йерусалим. " Битката се реалокира в сърцето на " ционисткото образувание ", съобщи той.

Специалният координатор на Организация на обединените нации за Близкоизточния кротичък развой Тор Венесланд изрази мощно безпокойствие за цивилното население в Израел и Газа. " Това е рискова бездна и аз приканвам всички да се оттеглен от ръба ", съобщи той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР