Сражаващата се на страната на Украйна крайнодясна организация Руски доброволчески

...
Сражаващата се на страната на Украйна крайнодясна организация Руски доброволчески
Коментари Харесай

Проукраински руснаци обявиха контрол над село в Белгородска област, властите нямат достъп

Сражаващата се на страната на Украйна крайнодясна организация " Руски доброволчески корпус ", че управлява опустяло обитаемо място с 5000 (до евакуацията) жштели в съветската Белгородска област.

Малко по-късно губернаторът на граничещата с Украйна област Вячеслав Гладков, че управляващите не могат да влязат в селището, въпреки да знаят, че там към момента има стотина руснаци. " не разрешават да уточним информацията. "

Самият Гладков по-рано е заявявал, че РДК се намира в Новая Таволжанка. Вчера селището бе подложено на масиран обстрел. Министерството на защитата през днешния ден, че " две диверсионни групи " пробвали да стигнат до покрайнините на Новая Таволжанка, само че проектите им били осуетени.

Това става след началото на по-интензивен обстрел и серия набези против Белгородска област, за които поеха отговорност РДК и Легионът " Свобода за Русия ", свързвани с украинската войска. РДК разгласява наскоро манифест за " етнически чиста " Русия за етническите руснаци, в която единствено кръвта и качествата дефинират кой какъв късмет ще има.
" Новая Таволжанка не интересува нито рeгионалната, нито федералната власт ", а локалната " от дълго време няма никакъв надзор над обстановката ", без значение че става въпрос за населено място с 5000 души, написа РДК; във видеоклипа към обявата се отбелязва, че " господин Гладков не може да управлява територията си ", по тази причина договарянията може да са единствено с Москва. " Затова действаме ние. Слава на Рус! Слава на РДК! "
По-късно, цитирайки обява на изданието " Медуза " с думите на Гладков, РДК му два въпроса: за какво не може да стигне Новая Таволжанка и кой обстрелва сега обитаемото място.

 Мястото на Новая Таволжанка край границата с Украйна
© google maps

Мястото на Новая Таволжанка край границата с Украйна

Липса на съгласуваност

Въпросите към Гладков и неговите лични мнения следват оповестеното от РДК преодоляване на позиции в Новая Таволжанка на 4 юни. Оттам групата насочи обръщение към губернатора: предложи му среща на територията на обитаемото място, където да бъдат предадени пленени съветски военни. Срещата не се състоя, защото Гладков предложи друго време и място.

 Русия твърди, че двама души са убити, откакто Украйна е обстрелвала гранични региони Русия твърди, че двама души са убити, откакто Украйна е обстрелвала гранични региони

Реакцията на Гладков на ставащото в Белгородска област приказва за това, че той евентуално не координира дейностите си с Министерствата на защитата, в последната си сводка основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната.

Според ръководителя на Шебекинския окръг на региона Владимир Жданов единствено в понеделник украинските въоръжени сили са изстреляни над 50 реактивни снаряда по Новая Таволжанка със системи за залпов огън " Град ". Киев публично не поема отговорност за ставащото. Украинското военно разузнаване все пак заяви доскоро, че в Новая Таволжанка е погубен съветският подполковник Андрей Стесев; малко по-късно двете организации потвърдиха.
https://t.me/DIUkraine/2384

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР