Сръбското село Путиново отпразнува победата на Владимир Путин на президентските

...
Сръбското село Путиново отпразнува победата на Владимир Путин на президентските
Коментари Харесай

Путиново отпразнува победата на Путин

Сръбското село Путиново отпразнува успеха на Владимир Путин на президентските избори в Русия на 18 март, предава " Фокус ", базирайки се на съветската организация REGNUM.

Жителите на селцето са следили хода на съветските избори в неголямо ресторантче.

В продължение на три епохи селото се е казвало Хаджинци, само че през 2012 година жителите му го преименуват в чест на съветския президент.

Най-добрите резбари в селото са се трудили цяла седмица над новата табелка на Путиново, направена от солидна дъбова дъска. „ Известия “ прибавя, че путиновците не са се спрели единствено с смяната на името на обитаемото място. В чест на съветския водач, локалните лозари подготвят сливова ракия под названието „ Путиновка “.

Съобщава се още, че през 2018 година, локалното кафе е получило названието „ Кафе Крим “. Именно по този метод жителите на селото са решили да увековечат четвъртата годишнина от деня на възвръщането на Крим в състава на Русия. Въпросът за принадлежността на полуострова е непосредствен на жителите на Путиново, защото селото се намира на няколко километра от границата с Косово.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР