Сръбското правителство реши да обяви министъра на отбраната на Хърватия,

...
Сръбското правителство реши да обяви министъра на отбраната на Хърватия,
Коментари Харесай

Хърватският министър на отбраната вече е нежелан в Сърбия, обяви Белград

Сръбското държавно управление реши да разгласи министъра на защитата на Хърватия, Дамир Кръстичевич, за личност нон грата и счита, че той не е добре пристигнал в страната, заяви телевизия N1.

Мярката, призната на предстоящо съвещание на кабинета през днешния ден, е ответна, откакто Загреб сподели на сръбския сътрудник на Кръстичевич, Александър Вулин, че " не е добре пристигнал " след негова забележка за пътуванията му до Хърватия.

Според Вулин единствено сръбският президент Александър Вучич има право да реши кой сръбски политик има право да пътува до Хърватия.

" Правителството на Сърбия счита, че такива дейности на Хърватия са противни на духа на добросъседско съдействие и на спазването на съществени европейски полезности, към които спада и свободата на напредването на хора, " означават управляващите в Белград.

В изказванията си през вчерашния ден сръбският министър председател Ана Бърнабич и на външният министър Ивица Дачич загатнаха, че е допустимо и други да бъдат глобени, само че сходно решение не беше оповестено след съвещанието.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Балкани (4753)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР