Сръбското правителство прие Указ за ограничаване на цените на горивата,

...
Сръбското правителство прие Указ за ограничаване на цените на горивата,
Коментари Харесай

И Сърбия сложи таван на цените на горивата

Сръбското държавно управление одобри Указ за ограничение на цените на горивата, оповестяват локалните медии. Определени са оптималните цени на дребно на петролните артикули евро дизел и евро премиум BMB 95.

Те са надлежно по 179 (2,98 лв) и 171 динара (2,89 лв) за литър.

Цените на горивата имат таван за попречване на по-големи стопански разстройства и са за поддържането на виталния стандарт на хората, разяснява държавното управление.

Цените на петролните артикули в Сърбия се покачиха доста през януари и това директно повлия на растежа на цените на всички останали артикули и услуги в страната.

Решението на сръбското държавно управление идва, откакто тази седмица Хърватия реши да замрази цените на горивата за повторно с аргумента, че по този метод желае да предотврати нов удар по джоба на жителите си.

" Вземайки поради предстоящото нарастване на цените на петрола, взехме решение замразим цените на " Евросупер 95 " до сегашните 1,51 евро. Това ще бъде цената в границите на месец. Дизелът ще е на цена от с1,50 евро ", разяснява хърватският министър председател Андрей Пленкович.

Това вторият път, когато държавното управление на Хърватия замразява цените на горивата. Те би трябвало да останат на това равнище през идващия месец, след което ще бъде решено дали би трябвало да се подхващат спомагателни стъпки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР