Сръбското правителство обяви пакет от мерки, насочени към намаляване на

...
Сръбското правителство обяви пакет от мерки, насочени към намаляване на
Коментари Харесай

Сърбия с икономически мерки от 5,1 милиарда евро

Сръбското държавно управление разгласи пакет от ограничения, ориентирани към понижаване на негативните резултати, породени от коронавирусната пандемия, подкрепяне на сръбската стопанска система и опазване на работните места по време на изключителното състояние. Мерките ще се ползват единствено за тези, които са освободили по-малко от 10% от чиновниците.
Финансовият министър Синиша Мали, който показа новите стопански ограничения на конференция, съобщи, че ограниченията са на стойност 5,1 милиарда евро или 11% от бюджета на Сърбия.
Загуби за превоза в Сърбия до края на годината – 600 млн. евро
" Пакетът от държавни ограничения се състои в закъснение на заплащането на дължимите данъчни отговорности, директна помощ на компании от частния бранш, опазване на ликвидността на бизнеса и 100 евро помощ на всички пълнолетни жители на Сърбия ", сподели Мали и добави, че заплатите и пенсиите няма да бъдат понижени.
„ Правителството ще обезпечи 50% от заплатите на чиновниците в огромни компании, които са били освободени ", сподели Мали.
Сърбия трансформира тактиката си за битка с ковид по съвет на Китай
Той сподели още, че тези ограничения ще бъдат финансирани от бюджетните запаси посредством вътрешния и задграничния финансов пазар и през идващите 10 дни държавното управление ще одобри декрет, който разрешава използването им.
Правителството ще помогне на тези браншове, които са най-засегнати от рецесията, в това число туристическия бранш.
" С този пакет от ограничения за 5,1 милиарда евро сръбската стопанска система ще стане на крайници в най-кратки периоди и ще продължи да пораства ", сподели Мали и добави, че оповестяването на ограниченията не може да бъде осъществено от президента Александър Вучич по здравословни аргументи.
Можете да следите случаите на ковид в България и по света в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР