Сръбското правителство няма да промени стратегическата посока на страната –

...
Сръбското правителство няма да промени стратегическата посока на страната –
Коментари Харесай

Сръбският вицепремиер Зорана Михайлович: Русия е в сърцата, Европа – в главата

Сръбското държавно управление няма да промени стратегическата посока на страната – това е Европейският съюз, съобщи сръбският вицепремиер Зорлана Михайлович в изявление за вестник “Блиц” и добави, че всички, които ръководят страната, би трябвало да покажат по-ясно тази политика.

“Трябва да заобикаляме обстановки, в които преди обед желаеме в Европейски Съюз, а следобяд – с Русия. Никой не ни пречи да сътрудничим с Русия, никой не може да отнеме правото на нито един сърбин да обича Русия и да ни кара да анулираме историята. Управлението на страната обаче е рационална работа, политиката се води с главата, а не със сърцето! Русия постоянно ще ни бъде в сърцето, а главата споделя – Европа и Запад”, съобщи Зорана Михайлович.

Тя акцентира и че Сърбия желае компромис за Косово не с цел да получи някаква карта за по-бързо приемане в Европейски Съюз, а тъй като от решаването на този въпрос зависи бъдещето на Сърбия.

“Замразен спор в Косово ще замрази Сърбия, която няма да може да се развива. Решение няма да ни донесе нито Русия, нито Америка, би трябвало да го създадем сами. Или можем да чакаме нещо да ни падне от небето, до момента в който и последният сърбин не си тръгне от Косово”, сподели Михайлович.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР