Сръбското Министерство на отбраната призовава всички граждани на Република Сърбия

...
Сръбското Министерство на отбраната призовава всички граждани на Република Сърбия
Коментари Харесай

Сръбия призова към доброволна военна служба всички граждани между 19 и 30 г.

Сръбското Министерство на защитата приканва всички жители на Република Сърбия на възраст сред 19 и 30 години, които имат предпочитание да облекат униформата на Армията на Сърбия, да се явят за доброволна военна работа в период от шест месеца, оповестява се на уеб страницата на МО на западвата ни съседка.

Приемът е отворен през цялата година, а до края на ноември трае и записването за декемврийския въвеждащ урок.

Заявлението за доброволна военна работа и военно образование за офицери от запаса може да се подаде във всички филиали на Сръбските пощи, на уеб страницата на електронната администрация и в центровете на Министерството на защитата - тогавашните военни отдели.

Момичетата и момчетата, които решат да служат непринудено в редиците на Армията на Сърбия, дружно с опцията да придобият нови умения, ще се срещнат и със актуалното въоръжение и военна екипировка. Те ще получават месечна заплата в размер на към 38 000 сръбски динара (300 евро), като ще им бъдат обезпечени и компенсации за пътните разноски, здравно обезпечаване, заслон, храна, както и военно облекло и обувки, написа Българска телеграфна агенция. Също по този начин, след отслужване на военната работа, заинтригуваните младежи ще имат опция незабавно да постъпят на професионална военна работа в Армията на Сърбия по ускорена процедура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР